Vad är Rabarber och Jordgubbspaj med vit choklad?
Rabarber och jordgubbspaj med vit choklad är en läcker dessert som kombinerar syrligheten i rabarber och sötma från jordgubbar till perfektion, med ett gourmandtillskott av vit choklad. Kärnan i denna dessert är att den är relativt enkel att göra, men ändå fantastiskt läcker. Dessutom, vem kan säga nej till en kombination av jordgubbar, rabarber och vit choklad?
Hur gör man Rabarber och Jordgubbspaj med vit choklad?
Först förväller du rabarberna och blandar dem med jordgubbarna. Du gör sedan en pajdeg av smör, socker och mjöl. När degen är klar gräddar du den i ugnen tills den blir gyllene. Du häller sedan rabarber- och jordgubbsblandningen i pajskalet och lägger på bitar av vit choklad. Grädda pajen igen i några minuter till och voila! Din Rabarber och Jordgubbspaj med vit choklad är klar.
I underbar detalj, kan du följa receptet nedan.
- 200 g rabarber
- 300 g jordgubbar
- 150 g smör
- 2 dl socker
- 3 dl mjöl
- 100 g vit choklad
Ingrediens | Mängd | Roll i Receptet |
---|---|---|
Rabarber | 200g | Ger syrlighet åt pajen |
Jordgubbar | 300g | Ger sötma åt pajen och kompletterar smaken av rabarber |
Smör | 150g | Grund för pajdegen |
Socker | 2dl | Sött element i pajdegen |
Mjöl | 3dl | Bindemedel för pajdegen |
Vit Choklad | 100g | Tillför rikedom och djup till pajens smakprofil |
Är det här den bästa pajen någonsin?
Det är en subjektiv fråga, men svaret är högst sannolikt ja! Den fantastiska blandningen av smak och texturer gör denna Rabarber och Jordgubbspaj med vit choklad till en fantastisk dessertupplevelse. Njut av denna underbara paj och minns, bakning är alltid bäst när den delas med andra!