Vi har köpt hus!

Alltså här går det fort i svängarna! 


Sista tiden har vi hållt utkik efter ett större hus som ägnar sig bättre åt en familj på fem. Vårt älskade radhus i all ära, men när hallen är så liten att man trillar runt som en dominobricka så fort det är 4 par skor och två ryggor på golvet (för att inte tala om en vagn, ha!) så kommer verkligheten ikapp en och nu var det bara dags stt göra något med det. När vi har kollat runt har vi tappat hoppet många gånger eftersom priserna på hus i Oslo är helt sjuka.

I söndags skulle vi iaf på visning (på ett annat hus) och bestämde oss för att köra förbi detta, då det legat på marknaden ett tag utan att bli sålt. Visningen skulle vara färdig klockan tre och vi var där fem minuter före. Huset överraskade positivt! Stort (alltså jättestort!), luftigt och bra planlösning. Det ligger precis utanför Oslo. Precis sådär som jag och Kris alltid gör, så kastade vi oss in i budrundan på måndag och fick detta livsprojekt under prisantydning. Det gick jäkligt fort, men känns nu när chocken lagt sig, himla bra. 

230 kvm och en hel övervåning som ska byggas om till sovrumsdel och lite småfix på nedrevåningen. Det finns gästrum, gästbad och plats för mysiga, stora middagar med familj och vänner! Precis vad jag drömt om. Plats för julgran kommer vi också ha, haha. Inflytt i januari, så innan dess måste radhuset fixas till och säljas. Så nu har jag ett projekt om att fixa, fota och lägga ut på livvin.com (https://www.livvin.com/residence/65866).

Här är lite bilder på huset för alla intresserade:

Det var nog en mening med att jag blåste liv i denna blogg just vid denna tid. Nu kommer ni kunna följa resan både med ny bebis och nytt hus här. Ska bli kul med allt som kommer framöver!

Publicerat i Hemma hos oss
Kommentarer (0) Follow

Andra rundan

Hääär har det varit dött. Jag hade heller inga planer på att blåsa liv i den här gamla bloggen, men så kommer skrivabstinensen ikapp mig och jag får ett sånt behov av å få ned livets händelser i ord. Det hade också känts lite orättvist om hela Elsas första tid var väl dokumenterad i text, men att det inte skulle finnas ett spår av nästa bebis. Ja, för det är där jag är nu. 33 veckor gravid och väntar på lillasyster. Helt ärligt är jag skittrött på den här stora magen. Men snart är väntan över (det är vad jag fortsätter att intala mig själv). Det är mycket som är annorlunda denna gången, förutom brist på ork, så finns det också brist på tid och fokus. Det har gått himla fort, samtidigt har de fysiska begränsningarna gjort att det har varit som ett evighetsmaraton. Men snart är hon här och då börjar ett nytt kapitel, igen. Som tvåbarnsmamma. Det låter himla fint ändå, tvåbarnsmamma. Det skrämmer mig faktiskt inte, utan det är ett äventyr jag verkligen ser fram emot. Att få ta emot detta lilla barn och välkommna henne som en del av vår familj. Elsas lillasyster - henne längtar jag efter.

En annan himla rolig sak med att gå in på den här dammiga gamla bloggen och bläddra tillbaka, är att se hur annorlunda denna tiden innan bebis var första gången. Då var kläder vikta månader i förväg, vagnen på plats och sängen bäddad. Den gången var jag himla gott förberedd med det materiella (men kanske inte lika gott med det mentala?) Nu är det bara få veckor kvar till lillasyster och jag har inte gjort något som helst. Elsas gamla bebiskläder ligger gott bortstuvade i källaren och allt annat är också nedpackat. Kanske är dags att sätta igång?

Publicerat i Graviditet
Kommentarer (0) Follow