Vi stannar i pyjamasen

Sedan Vera föddes har det blivit många dagar hemma i pyjamasen. Numera har jag som oftast Kristoffers stora mjukisbyxor när jag lämnar Elsa på förskolan (trodde aldrig jag skulle sjunka så lågt...). Men Vera är en magontbebis/bärbebis så det frestar inte så mycket att hitta på ambitiösa grejer. Hon trivs bäst liggandes i mina armar och jag trivs bäst när jag vet att hon har det bra. 
(null)

(null)

Här hemma växer antalet packade flyttkartonger. Ser verkligen fram emot att komma in i det nya huset så att jag kan börja visa er renoveringen och hur fint det kommer bli! 
Publicerat i Bebis
Kommentarer (0) Follow

Febrig lucia som startade på ett tåg

Igår vaknade vi 05.00 för att hinna med tåget till Stockholm. När jag väckte Elsa var hon kokhet. Helt fel timing på den febern! Men packade in henne och vi satte oss på tåget. Hon fick lite alvedon och somnade till. När hon vaknade igen var hon helt i hundra igen. Under dagen igår kom och gick febern. 

När vi kom hem till pappa, där vi ska bo i några nätter, promenerade vi till den närmsta kyrkan för att se på luciatåg. Det var fint att se Elsa se tåget och lucia. Hon satt som förtrollad! Det var fint att själv få uppleva ett luciatåg i år, det är något helt speciellt. Stämningen! 

På eftermiddagen mötte vi upp Elsas gudmor på en fika. Det var så fint å se henne möta Vera. Inget värmer hjärtat mer än se barnen tillsammans med de människor som betyder mest för dig. Verkligen ett möte som sätter sig i hjärtat!

(null)
Jag pärlade en luciakrona till Elsa innan vi åkte, som tyvärr försvann någonstans mellan tågturen och när vi kom till pappa...

(null)
Veras första träff med Moster Kolan <3

Publicerat i Allmänt / Familj
Kommentarer (1) Follow

DIY babygym

(null)

Jag ville ha ett fint babygym i trä till Vera. För det första försöker jag undvika plast i den mån det är möjligt och för det andra har jag inte hittat något jag tycker är fint. Så istället för att lägga massa pengar på något jag inte är överförtjust i så köpte jag trämaterial för 70 kronor och fick Kristoffer att såga till allt och sätta ihop det. För den som är intresserad såg inköpslistan ut såhär:

Trälister (ca 35mm x 20 mm) 65 cm x 4 st
Rundstav (18 mm) 60 cm
Borr 18 mm
Trälim

Genom trälisterna borrades hål på 18mm där rundstaven fästes igenom, och allt trälimmades ihop på båda sidor. Lätt som en plätt! 
(null)

(null)

(null)


Publicerat i Bebis / DIY
Kommentarer (9) Follow