DIY: Bröllopsinbjudningar

 
För den som har missat det (någon?!) så planerar jag och min baby-dady att gifta oss efter sommaren. Och ääääntligen ligger alla inbjudningar på postlådan, så därför tänkte jag visa upp vinterns stora projekt: Göra inbjudningar! 
 
Jag beställde mintfärgade kuvert med "ficka" från cardsandpockets.com. Ironiskt nog var frakten från denna amerikanska hemsida dyrare än själva kuverten. De andra papprerna - det vita, kvistpappret och det korallfärgade - köpte jag på den Norway Designs här i Oslo. En underbar butik som har en hel våning fullproppat med olika pappersprylar, en dröm för den som älskar scrapbooking! Sedan var det bara att förlita mig helt på fotoprintern här hemma och skriva ut allt det jag gjort i photoshop av inbjudningar. Därefter skära till med skärmaskin, dela papper, klistra inbjudningstext på "inbjudningskorten" i kvistpapper. Kristoffer fick uppleva den osynliga piskan när jag tvingade han till att klippa och klistra. Jag var helt hysterisk på att alla lager skulle klistras på med perfekt avstånd och raka linjer. Efter tjugonde inbjudningen började jag mjukna lite och andra upplagan blev inte lika petnoga. Men det blev ju bra till slut ändå, eller vad tycker du? 
 
När allt var klart sattes inbjudningskorten ihop och jag knöt hampasnöre runt med en liten etikett på. Det yttre kurvertet blev i samma typ av bruna papper som ibjudningskorten. Enhetligt med färgerna korall, mint och brunt som kommer gå igen i bröllopet (om jag inte får spelet och byter om totalt!?)
 
Det var en rolig början med detta lilla projekt på resan som leder fram till altaret. One down, one million to go!
Publicerat i DIY / Inspiration / Pyssel
Kommentarer (4) Follow

Tiden går


Min lilla bebis. Eller liten och liten, hon har ju blivit så himla stor! Och så fort det har gått! När jag går utanför dörren nu när snön ligger tjock på marken tänker jag på förra året, med en liten fågelunge som jag kunde hålla mig inne med dagarna i enda. Kan ändå tycka att livet var lättare då, men jag var så uppslukt i allt det nya, bebisbubblan. Tänk om man hade vetat farten det innebär att balansera ettåring med jobb. Då kanske jag hade levt mer i nuet. Jag får lära mig till nästa gång!
Publicerat i Bebis
Kommentarer (5) Follow