Fira Norges nationaldag

 
 
Idag är 17e Maj och således Norges nationaldag! När det kommer till att fira en dag i detta land så kan julafton slänga sig i väggen, nationaldagen vinner alla gånger här. Det är en superhärlig dag för både barn och vuxna. Detta år är dessutom första året som vi har en ny familjemedlem som ska få uppleva denna högtid. 
 
Igår förberedde vi för fullt inför nationaldagen. Vi bakade tårta, denna, som pyntades i norska flaggans färger och provade klänningar inför den stora dagen. Den Elsa har på sig på bilden är från då mormor var liten, men då hon drunknade i den får vi vänta ett år eller två innan den kan bäras. Istället får hon bära en fin byxdress i blått och vitt. Mathea ska ha på sig bunad (norsk folkdräkt) och kommer bli så fin. Jag kan verkligen önska att jag också fick äga en bunad en dag.
 
Dagen startar hemma hos farfar och farfars fru på champagnefrukost klockan nio, därefter ska vi en sväng in i stan för att titta på festligheterna. Sedan blir det middag hos min kompis Mylene på eftermiddagen. Jag känner på mig att det kommer bli en riktigt härlig dag!
Publicerat i Allmänt
#1 / / Nicolenereuben.blogg.se:

Hoppas att ni får en härlig dag :)

#2 / / AngelicasVärld:

Hoppas ni får en härlig dag och att solen skiner på er!

#3 / / ɑ n n i k ɑ:

Gott!