Källan inspirerar

Idag blev det en lång promenad i solen. Kameran fick följa med i högsta hugg och med Källans podcast i öronen blev jag ytterst inspirerad. Älskar inspirationspoddar och denna extra mycket eftersom den i huvudsak handlar om kreativitet. När jag som nu inte utför särskillt mycket kreativt så är det ändå peppande att höra andra prata om kreativitet. Jag har nämligen lite torka på den fronten. Framförallt känner jag att dagarna just nu rusar förbi och det finns ingen tid över till att stanna upp och gå in i något projekt. Men som sagt, då är det skönt att inspireras på annat sätt och passa på att knäppa några bilder när väl ute och rullar vagnen. 

Nu åker vi till landet över helgen. Det ska bli regn, men då passar jag på att låsa in mig och förbereda mig inför den intervju jag ska på på tisdag. Så får barnen underhållas av pappan ett par timmar. Det kommer bli mysigt oavsett väder! 
Publicerat i Allmänt / Inspiration / Vardag
Kommentarer (11) Follow

Att få vara den man är, oavsett kön
Det slog mig idag när jag hade köpt en ny pipmugg till Elsa att mitt genustänk har vippat över och slagit lite fel. Jag har varit fast besluten om att inte låta min dotter ha enbart rosa grejer bara för att hon är flicka. Jag är helt klart emot att göra Elsa "söt" bara för att hon har en snippa. Hon kan vara söt, tuff, ball, fin, cool. Ja, ni fattar. 

Jag kan i ärlighetens namn säga att jag inte tror att hon hade blivit särskillt annorlunda behandlad av mig om hon istället hade haft en snopp. Bebis som bebis, väl? Okej, med närmare eftertanke är det kanske inte sant. Nu är jag angelägen om att hon ska förses med balla kläder, bilar och dinousaurer, men om hon var en pojke hade det säket gått åt andra hållet. Inte för att själva grejerna spelar roll, hon får gärna älska rosa och dockor när hon blir större (vilket hon säker kommer göra på grund av storasyster som älskar sånt) men jag vill bara inte att hon ska fastna i en box. Jag vill att hon ska få möjligheten att välja själv och odla sina intressen och sin personlighet oberoende av hur omvärlden tycker att en flicka ska vara.

Men som sagt, jag upptäckte vid middagen att det hela har vippat över och nu sitter vi här hemma med blått, blått, blått. Haha. Det får nog min smak stå för snarare än genustänket. Blått är ju så fint! Mycket finare än rosa, om ni frågar mig!

Eller är jag ute och cyklar, har genustänket gått för långt? 
Publicerat i Allmänt / Bebis
Kommentarer (8) Follow

Vårjacka till björnungen
Lillbusan har fått en ny vårjacka. Införskaffad igår på Zara. Jag kunde inte avstå från denna fina, är helt såld på björnöron och tycker fickan frampå med träknapp var en helt ljuvlig detalj. För tillfället är det svårt att klä henne då vädret är så oförutsägbart, men denna känns lagom varm och passar säkert också svala sommarkvällar. Hur klär ni era bebisar i kluriga vädertider? 

Dagens svåraste val är om vi ska babysimma eller inte. Jag borde egentligen inte eftersom jag fortfarande har stygn i benet, men det känns så slösigt att inte gå eftersom vi redan missat halva terminen. Det kostar ändå tvåhundra pix per gång som vi redan betalat. För att vara ärlig känner jag mig ovekväm i gruppen. Det är väl tio andra mammor med sina bäbisar där och det verkar som alla kommer från samma mafia-mammagrupp. Eller kanske är det för vi missade första timmen och en potentiell teambuilding session. Inte helt skön stämning mellan mig och mammamafian helt enkelt. Jag intalar mig att jag gör det för Elsas skull. Kanske inte hon märker skillnad på badbalja och badbassäng? Samtidigt hade en aktivitet gjort oss gott. Alla dessa val!
Publicerat i Allmänt / Bebis / Vardag
Kommentarer (20) Follow