Sova i egen säng

 
Igår bestämde jag mig! För att nu fick det vara nog av sömnlösa nätter på grund av bäbo som inte kan komma till ro utan tutte i munnen. Jag hade blivit väldigt peppad kvällen innan under middagen med en väninna som berättade om deras övergång till eget rum och slopning av nattamning. Så jag var beslutsam igår att nu skulle avvänjingen börjas och vi skulle inte ge efter för gråt. Men jag var också bestämd på att Elsa inte skulle ligga och skrika i ensamhet, utan jag ville sitta där bredvid henne när hon var ledsen och trösta, men ändå inte ge vika. 
 
Sagt och gjort, planen genomfördes. Mitt barn har aldrig någonsin gråtit på det vis som hon grät på igår. Och jag grät. Nej fy det var verkligen jobbigt och när man är mitt i det känns det så onödigt att göra så mot henne, då känner jag att hon kan få ligga bredvid mig tills hon blir tretton om hon vill. Men det är ju inte hennes bästa, att aldrig kunna somna på egen hand. Det är viktigt att hon kan finna sin egen ro, tänker jag. Från klockan åtta till nio var det total gallskrikning som gällde. Sedan vaknade hon igen vid halv tio (hon vaknar alltid upp en gång snabbt efter insomning) och då tog det en halvtimme att få henne och somna om. Sedan vaknade hon vid ett och då ammade jag henne. Jag tänker inte sluta nattamma helt med en gång, men en amning per natt känns bättre än varje timme som det har varit hittills på nätterna. Vid tre och fem blev det uppvaknande, men hon somnade om av att jag la en hand på henne och pratade stilla. Klockan halv nio väckte jag henne för morgonen! Natten var verkligen smärtfri, inga stora gråtattacker och inte svårt för att somna om i egen säng. 
 
Så ikväll kör vi samma sak igen. Så får vi se hur många kvällar det tar innan hon har vant sig. 
 
#1 / / Yohanna:

Hoppas det går bra/smidigt! Vi har tur med Fi, hon kan somna själv och äter bara en gång på morgonkvisten oftast. Ibland vaknar hon vid 07 och vill äta lite till. Men det är överlag sömn hela nätterna.

#2 / / Jennifers.nu - Fotograf & mamma tack vare IVF:

åh va jobbigt :( men det kommer säkert gå bättre ska du se!

#3 / / Maria G:

Så jobbigt . Stort Lycka Till 💗

#4 / / Ida-Linn :

Heja heja!
Som du vet så har vi olika cykler i vår sömn som påverkar hur olika djupt vi sover, rem sömnen börjar ca 30 min efter insomning och de är då de är som lättast att vakna. Om du vet att hon brukar vakna då så kan de vara en idé att försöka motverka det genom att redan sitta där och när hon väl börjar vakna lägga en hand och buffa lite på gumpen.
Du är jätte duktig, kämpa på! Natt två kan vara jobbigare men klara du dig igenom 3-4 blir de en rutin.

#5 / / Mamma Malin:

Åh, förstår att det är jobbigt när hon gråter men man får se det som att man gör dem någon slags tjänst :)

#6 / / Mamma Malin:

Och lycka till!

#7 / / Cornelia:

Vilken sötnos!

#8 / / Mirre:

bra kämpat, vi har inte tagit tag i detta än, vi känner oss inte redo, men eg borde vi väl det, ;)

Hon kommer nog finna sig snabbt, låter som ni har en bra metod ;)

#9 / / AngelicasVärld:

Jag kommer ihåg det där...det var samma med min första! Det tog tre nätter sen så somnade han själv!!

Hoppas det går bättre i natt!!