DIY: mockasiner

 
Inte för att verka tjatig, för jag vet att detta inlägg är en upprepning. Men jag har åter igen varit på symaskinen och sytt ett par söta mockasiner storlek liten. Det var min kompis dotter som blev två år och jag tog därför möjligheten att få sy ännu ett par. Denna gång blev det döden för min symaskin, men söta blev de i alla fall, så det kanske var värt det. 
 
Jag följde Darling Diapers beskrivning på hur man syr babymocks, men denna omgång gjorde jag lite andra åtgärder som inte gjordes förra gången. Till exempel sydde jag alla bitar som hörde ihop med sicksack först i par, så att de inte skulle glida ifrån varandra och tygerna skulle bli lite mer sammanpressade. Som sagt så tog denna syomgång livet av min kära symaskin och det beror nog på att det är rätt tjockt med tyg när allt ska sys ihop. Så om jag eventuellt syr ett par till i framtiden (med ny eller gammal symaskin beroende på om jag får liv i den igen) så ska jag nog läsa instruktionsboken till symaskinen först, om det är något man måste göra för att underlätta med så pass tjockt tyg. Tips från en som inte visste bättre innan. 
 
Resultatet - fint va? De är ju supersöta och väldigt enkelt att få till! Man kan göra obegränsat med varianter på dessa. Färg, tyg och form kan varieras. Och det är ju en fin grej att ge bort, personligt och med lite extra åtanke och arbete bakom!
Publicerat i Barn / DIY
#1 / / Yohanna:

Så fina! Ska prova göra egna, blir det fel får hon en ny storlek rätt snart ändå så :)

#2 / / Mirre:

Men ohh så söta och fina

#3 / / Sandra Lundin:

Så himla fina, skulle vilja ha ett par io min egen storlek ;)

#4 / / Angus:

som sagt, sy upp o sälj! jag köper direkt