Bland stök och dammråttor
Jag undrar verkligen hur alla mammor därute gör för att hålla sitt hem iordning efter att de har satt bebisar till världen!? Här hemma ter det sig nämligen så att stök och alldeles för dammiga golv är snarare regeln än undantaget. Igår satte jag fart och städade undervåningen, men sedan hinns inte övervåningen med i samma sväng utan dröjer tills ännu ett par dagar frammåt. Och då behövs ju undervåningen städas på nytt! Och sådär går det... Det är inte bara att dra fram dammsugaren, för alla dessa grejer som ligger överallt. Jag önskar mig ett soppnedkast i väggen så attt man kunde slänga ned alla prylar för att bara få bort dem. Ett magiskt hål. Det är barnens leksaker, strumpor, filtar, brev, en ballong, datorsladdar och en och annan klacksko som gärna helt magiskt hittar fram till fel plats och stannar där. Jag hade dessvärre inte turen att födas med ordning-och-reda som en av mina starkaste sidor. Hur gör man? Tips mottages mer än gärna!
#1 / / Tove:

Behöver också tips! Ändå är väl väldigt ordningsam av mig, men grejerna lyckas hamna på helt fel platser i alla fall?!

#2 / / Yohanna:

Jag har ordning- och-reda som hobby!

1. Min tumregel är, om det blir stökigt - då gör jag om. http://yohannaafskovde.blogg.se/2015/may/fore-och-efterkarlek.html Innan jag gjorde om så var bänken en katastrof! Men nu står sakerna på ett bättre sätt så det ser ut så varje dag numera. Otroligt skönt. Utgår man från det "funkar det så blir det inte stökigt" så kommer man långt tycker jag.

2. Rensa och släng saker. Annars går aldrig nummer 1. Har det som ett ständigt pågående projekt.

3. Smart förvaring. Alltså _smart_. Det ska vara lätt att ha grejer där och lätt att ta ur dem. Lätt att lägga i dem igen. Annars skiter man i det så det blir stökigt igen.

4. Låtsas att imorgon inte finns och gör sakerna idag istället.

Nu är jag dock bara en självutnämnd expert men de sakerna funkar bra för oss. Men det kanske inte funkar alls för någon annan. Sedan plockar jag/vi lite varje dag så hinner det aldrig bli ett riktigt kaos.

Fast i sluändan så räknar jag ändå med att det är lite stök. Så jag försöker att inte ha för höga förväntningar men det funkar hyfsat bra.

#3 / / Mirre:

Ja undrar jag med, jag märker att det hinns inte med som man vill, inte för det är smutsigt så här hemma, men det har börjat bli stökigare på dolda ställen som skåp, garderober osv =D

#4 / / linah:

vilka söta bilder:D!

#5 / / AngelicasVärld:

Hej RUT säger jag!!! Love IT!!

#6 / / Jasmine:

Söta bilder, åh jag behöver också tips ;)

#7 / / michelle:

ja hur hinner vi mammor egentligen?

JAG städar minst 1 gång i veckan och jag/vi brukar att plocka undan direkt eller på kvällen när Lillan har somnat. Nu är hon snart 7 månader visserligen och vi har bara henne men det kommer en dag vi är i din sits, men som alla andra säger : smart förvaring!

http://www.cirkusfabriken.se/nyheter/paper-bag-toys.html
här är en söt och smart förvaring för leksaker :)

#8 / / Glamourwannabe - med huset fullt av grabbar.:

Tyvärr inga tips - för jag har precis samma problem med tre virvelvindar här hemma :).

Hoppas du haft en fin torsdag! Kram

#9 / / Netti:

Jag har samma problem med att försöka få ihop tiden och man vill liksom inte spendera all tid på städning och hemsysslor. Tyvärr hade inte jag heller några bra tips! Kram