Provrumsångest och hur man förhåller sig till sin kropp
Igår var vi på shoppingtur i stan! Min underbaring till pojkvän tyckte nämligen att jag skulle unna mig lite nya kläder och skickade med mig ett bidrag. Så det blev nya byxor, två linnen och ett par gula träskor. Allt på rea - vilket alltid känns lite extra bra för vem gillar inte en kupp?!

Shopping har alltid inneburit en dos med ångest för mig och detta kände jag av även igår. Att stå där i provrumsljuset och inte alltid gilla det jag ser. Hela min tonårstid präglades av kroppångest och jag kände mig aldrig bra nog med mina kurvor - en känsla som kvarstod långt upp i tjugoåren. Det är först efter många förlorade kilon och ett barn senare som jag genuint känner att jag är bra nog i den kropp jag har. Den fyller sitt syfte och efter att jag framburit min friska, starka och underbara dotter känner jag faktiskt inget annat än stor respekt för min kropp. Men trots att jag har lust att skrika "you go kropp" och ge min dallriga mage och mina utsugna bröst en stor high five för det de har stått ut med sista året, så tar inte det bort den där känslan som jag alltid fått och fortfarande får där i provrummet. Jag kan inte sätta fingret på vad det är som ger mig den där klumpen i magen där i provrummet, men det är sorligt eftersom jag förlorat så mycket tid på att tycka illa om mig själv när jag istället kunde lagt den tiden på att bygga upp mig själv. Hur kläderna sitter på mig definierar ju inte mig det minsta som människa. 

När jag träffade min nuvarande kille - Elsas pappa - så upplevde jag för första gången en kille som inte hade ett ont ord att säga om mitt utseende eller min kropp. En man som fullkomligt älskade allt med mig, mina kurvor inkluderat. Och efter att jag mötte honom har jag fått en sund relation till min kropp (lagt festande, fylla och dåliga matvanor på hyllan) och samtidigt insett att den måste vårdas - se den mer som ett verktyg som fyller ett syfte, än något till för att skyltas med; som är ett otroligt osunt förhållningssätt jag dessvärre tror många unga tjejer har till sin kropp. 

Det var en väldigt gullig sak att min kille pushade mig till att unna mig lite shopping och fina saker. Fyra plagg senare och jag är väldigt glad för min present jag fick och som jag ska använda med glädje i sommar! 
Publicerat i Allmänt
#1 / / Kirsti:

Har alltid tenkt at du ser smashing ut! Kjempekoselig å kunne unne seg litt nytt da. Fin fyr du har :)

#2 / / AngelicasVärld:

Älskar skorna - helt underbara!! Sen att fynda på rea...det är ju nästan som att tjäna pengar!

#3 / / Yohanna af Skovde:

Vilken fin kille du har! :) det är så mycket värt att känna sig bra och när andra hjälper till så behövs det inte så mycket för att det ska kännas bättre. Och ja - hurra för rea!

#4 / / Madeleine:

Så kul att du hittade lite fint och dessutom på rea gör ju det hela lite bättre.

Madeleine

#5 / / starsinlife.blogg.se:

Ahh vad snygga skorna var superfina!! Sen killen alltså, håll hårt i honom:)