10 frågor

Hittade en frågeutmaning på Colorelles blogg som jag kände det var roligt att starta morgonen med!

1. Om du skulle byta stad att bo i, var skulle du flytta?
Enkelt! Om jag en dag hade fått möjligheten att ta mitt pick och pack, samt familj och flytta till Stockholm igen så hade jag inte tvekat! Saknaden av min familj har vuxit sedan Elsa kom och framförallt eftersom jag vet att det är så många som önskar att få följa henne i sin uppväxt och stötta mig i mitt moderskap. Det är tur att det är nära dit så att vi kan besöka ofta! 


2. Vad är det läskigaste du vet?
Sista tiden upplever jag det som läskigt att lyfta i flygplan, får verkligen ångest! Det är en ny känsla, att flyga har aldrig varit något problem förut. Förutom det så måste jag svara paddor!

3.Varför är du grym?
Jag är grym för att jag vågar credda mig själv, blir stolt över mig själv när jag presterar bra och säger högt vad jag kan och är bra på. Blir så trött på jantelagen och de som -framförallt kvinnor- talar ned sig själva och sina prestationer. 

4. Vad är alltid snyggt även då modet förändras?
Jag kommer aldrig tröttna på femtiotalsinspirerande klänningar i vackra mönster, spets, rynkade tyger eller knälångt. 

5. Har du en kvinnlig förebild?
Jag fängslas av starka kvinnor som ibland haft svåra, trasiga liv. Marilyn Monroe, Sylvia Plath, Astrid Lindgren och Carolina Gynning är några kvinnor vars liv och talang jag fascineras av.
Bild från Pinterest

6. Om du fick göra om en dag i ditt liv, vilken väljer du och varför?
En dag på Fiji -2008 hade varit härligt att återuppleva! Sol, turkost vatten och vita sandstränder är paradiset för mig. Sedan hade ett dyk i vackert hav tillsammans med Viktoria och skrattattack under vattenytan, så att vattnet läcker in i cyklopet, gjort dagen fulländad! 


7. Vad är din största materiella önskan?
Att äga ett sekelskiftshus med stora luftiga rum och lummig trädgård hade varit en dröm som går i uppfyllelse. Att sedan få fylla huset med vackra möbler och inredning hade gjort drömmen komplett.

Bild från Pinterest

8. Har du stökigt hemma?
Ja! Ordning och reda är inte min starkaste sida. Stökigt med inte smutsigt är min regel. Och vanligtvis plockas det i ordning dagligen för att sedan stökas till på nytt. 

9. Vart vill du resa?
Jag fantiserar om familjesemester till Thailands vackra stränder istället för bröllopsresa. 

Bild från Pinterest

10. Vatten, vin eller mjölk?
Vatten! Med kolsyra!

11. Vilken tv-serie kan du tänka dig att se om. Twin peaks, Robinson säsong ett eller Beverly Hills?
Robinson eftersom det ger mig så nostalgiska minnen av hela familjen samlad i soffan på helgen. Från den tiden då hänga med mamma, pappa och syskonen var det enda man ville göra på en fredags- och lördagskväll.

Såååå! Jag och Elsa ligger fortfarande i sängen och småtittar på nyhetsmorgon. Nu blir det att gå upp och laga en god frukost! 

Publicerat i Allmänt
Kommentarer (3) Follow

Fredag, fix och köttfärs!

När herrn i huset klev in genom dörren efter jobbet var projektledaren (jag) rätt på han för att få hängt upp tavlor i trappan. Resultatet blev inte helt som jag hade tänkt mig, man det blev bra ändå måste jag säga! 


I självaste nuet står vi i köket ock kvarnar köttfärs. Kitchen Aid-maskinen vi fick i julklapp är en gudagåva på köket, numera köper vi inte längre köttfärs utan kvarnar alltid själva! Så mycket godare. 


Hoppas alla ni också njuter fredagen! Jag tycker alltid det är så himla härligt att veta att en hel helg tillsammans med familjen väntar. Det känns därför ganska snopet att Kris ska jobba imorgon! Så nu borde jag ju passa på att njuta av sällskapet! 
Publicerat i Allmänt / Familj / Hemma hos oss
Kommentarer (2) Follow

Pysselplaner

Nu har jag shoppat in diverse nödvändigheter för oändligt med pyssel här hemma! Jag har så mycket idéer i huvudet, både till hemmet och inför det kommande dopet! Det gäller egentligen bara att få TID för alla mina fixarplaner. Igår blev det bestämt att min mamma -Elsas kära mormor- kommer och bor med oss ett par dagar veckan innan dopet, vilket är superbra för då får vi ett extra par händer här hemma! Jag planerar nämligen bland annat att vika ett femtiotal små babyskjortor av servetter innan dopet och det är ju alldeles toppen att ha sin mamma på besök då! Sedan ska det lagas mat och bakas till fyrtio personer som vi verkar bli på dopet. Vatten över huvudet? Nej, nej, utan det ska bli superskoj!
 
 
Andra planer jag har på pysselfronten är att få till den där rackarns molnlampan jag har pratat om att göra i närmare hundra år, samt klä om vår tvättkorg i ett nytt tyg. Utöver det har jag väl cirka en miljon andra planer om saker som ska göras. Jag har en to-do list här hemma med tio olika punkter. Ikväll ska Kris få hjäpa mig att sätta upp tavlan i trappan med valmotivet, från Lagerhaus som jag köpte sist jag var i Sverige. Lagerhaus finns inte i Oslo, what a shame - eftersom jag älskar just den butiken!
 
Idag har Elsa den här söta tröjan på sig som hon fått av sin farmor. Mammas lilla björnunge. Hon har fått så himla mycket fina kläder från olika håll och för att hinna använda allt innan det blir urvuxet så måste vi byta outfit cirka två gånger per dag. Detta kan bli mammas nya favorit, framförallt för att den är så mjuk och god!
 
 
 
Publicerat i Allmänt
Kommentarer (1) Follow