Perfekt stol till barnrummetNu är den äntligen här! Stolen jag har dreglat efter och drömt om sedan Elsas rum började bli färdigt - Charles Eames rar gungstol. Igår kom den och den fick såklart flytta in med en gång. Stolen är verkligen goood att sitta och amma i, men också rackarns fin att se på. 

Gissa om jag är glad! 
Publicerat i Fina saker / Hemma hos oss / Inredning / Inspiration
Kommentarer (4) Follow

Baka baka liten kaka

 
 På söndag ska vi ha barnkalas här hemma för min bonusunge som blir sex år stor. My Little Pony-tårta har beställts och igår satte vi igång och bakade bottnarna. Det blir tre tårtbottnar med olika rosa toner, precis som vi gjorde på Elsas dop. Detta ger ju tillfälle för att skapa rättvisa på tårtfronten och det tycker sexåringen är väldigt viktigt these days. Nu är det hennes tur att bli bortskämd med fest! Och jag tycker det är kul att få baka igen. Elsa fick hänga med pappa igår medan vi stora tjejer bakade. Det var verkligen en bra start på tvåbarnsveckan, vi fick mysa och hitta varandra igen. I vardagsstressen kan det ibland vara svårt att få in den där kvalitetstiden med det stora barnet och det gör oss båda lite ledsna när Elsa tar tid från oss två. ibland förstår jag inte hur viktig jag är för henne, trots att jag "bara" är hennes bonusmamma. Sen kommer det tårar och saknad som visar mig hur viktig och självklar jag är för henne, min första unge ju. Men alltså en bra start på en vecka med två barn i hushållet! 
 
Idag ska vi göra regnbåge i sugarpaste som ska fästas uppe på tårtan. Vi måste också göra små maränger som ska vara på toppen. Hoppas bara jag inte snorar sönder innan dess, för jag har åkt på megaförkylningen från helvetet. Känns som huvudet ska falla av och det kanske hade varit att föredra, för det rinner ur näsan och dunkar i skallen. Halsen och kroppen gör ont! Det enda som fattas är feber, vilket gör att jag är frisk by the book. Imorgon ska jag banne mig vara frisk, då väntas ju bio med storungen! Myset fortsätter nämligen! 
Publicerat i Allmänt / Familj
Kommentarer (2) Follow

Gröt och dagens planerVi startar dagarna här hemma med gröt som jag vanligtvis blandar ned lite frukt i. Idag blev det med katrinplommon för att motverka hård mage. Ibland får hon navigera skeden själv, men då slutar det gärna med gröt överallt. Bakom örat till exempel, hehe. 

Idag ska vi på utförsäljning av varuprover hos en klädagentur här i Oslo. Jag hoppas jag hittar något till Elsa som hon kan ha på nationaldagen den 17e maj. Vi får sällskap av Elsas farfars fru Kristin och vi får nog passa på att fika också när vi ändå möts, så hon får fylla på Elsa-batteriet lite. Sedan ska vi vidare för att köpa lite grejer till den kommande helgens barnkalas. Jag har lovat min bonusdotter en My Little Pony-tårta och det är inte den enklaste av uppgifter att lyckas med en perfekt sådan, så här krävs det lite planering. En dag i stan får det bli helt enkelt, något som kan vara mysigt - speciellt när solen skiner!
Publicerat i Allmänt / Vardag
Kommentarer (6) Follow