Megabebis i magen?!

Börjar med att visa upp dessa fina bilder från söndagen. Startade morgonen med att gå upp med min lilla Alma så hennes mamma och mormor kunde sova vidare. Tar varje chans jag kan få att spendera med mosters lilla skrutt, blir alltför sällan så när det väl sker suger jag åt mig all kärlek jag bara kan. Hon är på så sätt så enkel, ingen kinkig liten dam det där utan tuff och lugn, som sin mamma. 
Mosters lilla trollunge! Som bara växer och växer och utvecklar språk och motorik i en himla takt, massa nya saker som har skett mellan gångerna vi ses. Helt underbar är hon <3. 
Sedan den obligatoriska kusinbilden, denna gång tagen på Aker Brygge. Hann med en liten fika med dessa två och Linnéa innan deras hemresa. Mina tjejer, så glad jag är att jag har dem!
 
Imorse var jag hos läkaren på rutinundersökning. Allt såg bra ut och jag är fortfarande lika mallig över mitt låga blodtryck, inte-så-många extra kilon och goda form. Läkaren blev lite förundrad över hur stor min mage har vuxit sig, den ligger överst på normalkurvan och hon kunde känna mini ända upp över revbenen. Hon sa att det verkar vara en väldigt stor bebis och det ger mig ju såklart lite hjärtklappning eftersom hon ska ut också. Förhoppningsvis så är det BF som är fel och inte att hon är ovanligt stor och läkaren tyckte också BF var lite väl långt borta för denna klump. Men det kanske hon bara säger för att lugna mig, vad vet jag. Förhoppningsvis går jag i alla fall inte så mycket över tiden, men hon verkar ju ha det ganska gott därinne så man kan aldrig riktigt veta. Jag vet heller inte hur mycket måttet har att säga om hennes storlek. Jag är ju i mig själv ganska lång, kanske det påverkar? 
 
Fick också sjukskrivning av läkaren, så nu blir jag hundra procent hemmafru. Hon tyckte jag hade gjort det bra som jobbat hela tiden fram till sex veckor innan födsel och förstod att det känns tungt med stående jobb samt alla de lyft och böjj som jag måste undvika. Så nu blir jag hemma. Som tur är har jag lite grejer som måste göras här hemma, såsom att inreda källaren som troligtvis blir färdig denna vecka och köpa en byrå till barnrummet som jag sedan ska måla om. Så jag tror jag ska kunna undgå total rastlöshet. Blir också tröttare och tröttare på dagarna, samtidigt som jag sover mindre och mindre på nätterna. Konstigt detdär, att jag inte kan sova på natten. Det är säkert därför jag är så klar över hur källaren ska se ut när den är färdig och minis rum likaså. Finns mycket tid till att inreda rum i huvudet när man är vaken på nätterna!
 
Så detta är min första lediga dag innan födsel, och fler ska det bli. Nu har jag faktiskt nästan ett helt år framför mig med ledighet, men jag tror man ändå kommer känna sig ganska busy när lilla pyret har anlänt. Oj vad jag längtar tills dess!
Publicerat i Familj / Graviditet / Vardag
Kommentarer (1) Follow

Babyshower och överraskning!

Lördagen var som en helt vanlig dag på jobbet, fram till det att nio av de bästa människorna jag har i mitt liv springer in i butiken, där jag står och hjälper en blind kund med en reperation, och fullkomligt vrålar SURPRISE! Min reaktion blev att jag stammade fram "herregud, herregud", blev svimfärdig och svalde tillbaka tårarna samtidigt som jag ser de vackraste ansikterna av mina vänner, ett efter ett. Efter ett härligt kramkalas så tas jag med av dem från jobbet och hem till radhuset, där Kristoffers mamma, mormor och Mathea väntar och det är uppdukat med cider, massa mat och ett presentbord som fullkomlilgt svämmar över! Sedan följde många timmar med prat, skratt, några tillbakatryckta tårar för min del och ett allmänt mysande. De hade gjort det så himla fint, och hjärnorna bakom det hela var systeryster med hjälp av kära mamsen. Kunde inte önskat mig en finare ordnad babyshower och nu känner jag mig uppladdad på kärlek som aldrig förr. Är så överväldigad, glad och tacksam, för mina fantastiska vänner och familj som ansträngt sig så för min skull. Tänk alltså, att jag har dessa människor i MITT liv! Blir nästan avundsjuk på mig själv när jag tänker på hur fantastiska de är! Och att vår lilla unge ska få växa upp med detta skyddsnät runt sig av kloka, starka, humoristiska, kärleksfulla och underbara kvinnor. Är inte ett dugg orolig för att hon inte ska ha nog med goda förebilder! Hon får ta över mina helt enkelt <3. 
Eftersom jag inte var ett dugg förberedd på vad som skulle ske hade jag heller inte laddat kameran. Så himla typiskt, men har i alla fall snott diverse mobilkamera-bilder som mina vänner fotade. Så här är ett litet plock från vad dagen innehöll.
Överraskad på jobbet! 
De hade pyntat fint i huset med banderoller!
Presentbordet som var överfullt med grejer till vår lilla tjej! Så himla mycket och så himla fint! Nu har vi blöjor, nappar, flaskor, kläder, sångböcker och snuttefiltar så det räcker och blir över!
Kolan, mamma, Alma och Vicko är söta i kameran <3. 
Linnea prövar att pricka in en spark, men mini är alltid lite blyg när händerna hamnar på magen. 
Allt fint vi fick!
 
Så helgen blev ändå helt perfekt till slut! Och det är konstigt att tänka att nästa gång vi ses har vi en liten till tjej med i bilden. Tack för allt mina fantastiska hjärtan! PUSS!
Publicerat i Bebis / Familj / Graviditet
Kommentarer (2) Follow

Good morning!

Nu är det verkligen fastställt. Jag kan inte sova när sängen är tom. Inatt kändes det som jag inte fick en enda sekund med sömn. Magrörelser och lite ont kombinerades med de konstigaste tankarna! Gud vilka tankar som kan dyka upp när man inte kan sova. Det är nästan obehagligt, huvudet snurrar på ett helt annat sätt. Inget är logiskt och inget hänger ihop, samtidigt känns det så himla verkligt! Men lite måste jag nog ha sovit ändå, för jag dåsade upp från en jättekonstig dröm. I drömmen så hade min mamma och hennes sambo åkt till Californinen för att semestra och väl där hade de tydligen blivit vänner med ett par, varav mannen var Hello Kitty-författare. Va? Hello Kitty-författare? Va fan är det för något? Huh, hjärnan? Sedan när de kom hem från sin resa skulle vi från begge familjerna åka på spa i Japan (????). Min hjärna är så smart att det till och med klarade av att räkna ut att vi var arton personer tillsammans om man slog ihop alla, det var jag lite stolt över när jag vaknade. Men Japan liksom, bara sådär. Skönt ändå, med lite semester. Det kommer väl dröja många år innan det blir något semestrande i fjärran länder för denna familjen. Så tack drömmen, för att du både gav mig och min kära mor lite semester.
 
Nu har jag i alla fall stigit upp, fixat mig och känner i alla fall att jag ser rätt fräsch ut. Mitt nya motto är fake it til you make it. Så i några dagar nu har jag känt mig riktigt stylish på jobb. Förutom på fötterna då, för där sitter de skönaste och fulaste skorna jag äger. Skor är a och o för en gravidkropp, det har jag lärt mig. 
Jag med trikåklänning från H&M OBS inte mammaavdelningen! Och ett par mammastrumpbyxor från H&M som jag fortfarande inte fattar vad som är fram eller bak på. Ramlar av gör de oavsett vilket håll jag sätter dem på!
 
Nu drar denna mommy'n to be på jobb och dricker sig hög på kaffe! Sen har jag lovat min kollega att jag ska börja storböla inför arga kunder (om det nu kommer någon, alla är ju så snälla just nu) bara för att se hur kunder tacklar mina gravidhormoner. Lite payback sådär innan jag går ut i mammaledighet. Så det kan bli en spännande dag!
Publicerat i Vardag
Kommentarer (0) Follow