Omgjord byrå till bebisrummet

Under mina sista veckor som gravid fixade jag med en byrå vi köpte begagnad till bebilinis rum. Jag såg efter en byrå som hade rymlig storlek och som inte var Ikea (för jag tycker Ikeas byråer ofta har dåliga lådor, eller så är det jag som är dålig på att montera). Den vi köpte betalade vi en femhundring för, en bra deal enligt mig!
 
Byrå innan makeover (sorry dålig bildkvalle)! 
 
Hade hittat en inspobild på pinterest (this one!) som jag prövade att härma lite. Köpte hobbylack på panduro, men använde också lite av det vi hade över härhemma. Var först på jakt efter gråa knoppar till, men det slutade med att jag tog knopparna från Matheas gamla byrå, eftersom jag ville ge den lite flickigt uttryck! Förutom att jag är nöjd med slutresultatet i form av utseende, så tycker jag också att byrån är i perfekt storlek!
 
Byrå efter makeover!
Det är fint att byrån kan användas för att bevara grejer på också! Skorna är mina och Kristoffers från barndommen, Baby Armani-dräkten kommer från farmor, lampan har jag själv gjort för något år sedan och böckerna är en blandning av mina gamla och presenter till bebis från mina vänner. 
 
Framtida projekt för bebisens rum är att sätta upp en tallrikhylla för böcker, en fotohylla som ska fyllas med bilder på Elsas familj i Sverige, köpa säng (helst denna men prislappen sätter stopp på det och jag kan väl tycka att 6000 spänn för en barnsäng är lite väl magstarkt) och en bra stol för amning. Känns bra med ett litet projekt härhemma, men är oerhört lättad att huset hann bli helt klart innan födseln. Bara tolv timmar innan förlossningen drog igång var elektrikern här och fixade det allra sista i källaren, så att den blev helt färdig. Snacka om bra timing!
Publicerat i DIY / Fina saker / Hemma hos oss / Inredning / Inspiration
Kommentarer (44) Follow

Heja Norge!

Vårt hem doftar gott av flera vackra buketter som vi har fått efter att vår bebis kom till världen!
 
Jag håller bestämt på att ge min dotter "duktiga flicka"-syndromet. Allt hon gör lyckas jag berömma med "duktig tjej" eller "duktig flicka", vare sig det är om hon får till en bra sugning på bröstet, eller om hon bajsar, rapar eller ens öppnar ögonen en liten stund. Snacka om att jag redan nu gör mitt barn en björntjänst. Men jag är well awares och ska pröva att sluta med det snart. Men nu är hon ju så duktig! 
 
Igår hade vi verkligen en tung dag här hemma. Vi drog för att väga bebilini och hon hade gått ned sina tio procent från födseln, vilket är fullt normalt. Men sedan mätte vi mjölkmängden vid en amning och den var väldans låg. Nattamningen gick inget vidare heller, hon skrek som en galning och fick inte grepp om bröstet. Jag tänkte att jag skulle behöva ge bort henne till någon med bättre amningsbröst än mina om jag ville ge min unge en chans att överleva. Men sedan idag var vi en tur på sjukhuset för att testa gulsot och fick då hjälp och råd om amning. Barnmorskan sa att vi skulle ta ett litet chillpill, satsa på att pumpa och ge henne mat på handen istället, samt testa en amningsnapp eftersom hon inte får grepp om mina Dolly Parton-pattar just nu. Nappen gjorde verkligen susen och när vi mätte mängden mjölk igen idag med amningsnapp hadde den ökat med tre fjärdedelar! Då kände jag mig som en stolt och lycklig morsa! Så idag har amningen varit helt odramatisk och verken jag eller fågelungen har släppt frustrationstårar. Från totalt nederlag till total eufori! Om hon fortsätter att dricka till sig såhär bra med amningsnappen så kommer hon nog börja öka i vikt snart. Och imorgon skaffar vi en ordentlig bröstpump för att försäkra oss om att varken hon eller vi ska behöva må dåligt över en icke-fungerande amning från och med nu. 
 
Måste också säga att jag är så sjukt impad över hela systemet runt nyfödda bebisar och oroade föräldrar här. Vi har fått så mycket hjälp, goda råd och stöd de sista dagarna och det är sjukt betryggande med kunniga människor som har stött på samma problem som vi tusen gånger förr. Och alla är tillmötesgående, förstående och allmänt awesome. Det gör att vi som föräldrar slipper ont i magen och sänker axlarna. Jag känner mig inte det minsta hysterisk (en aningens igår, ja) över att detta inte går att fixa. När jag först blev gravid var jag lite delad i mina känslor att inte få föda barn i Sverige, men genom denna process har jag blivit grymt impad av det norska hälsosystemet. Tummen upp för Norge helt enkelt! 
 
Nu ska jag snart krypa ned i sängen och försöka få mig en bra nattsömn, det har jag både behov för och tycker att jag förtjänar! 
Publicerat i Barn / Familj
Kommentarer (2) Follow

Tre dagar med bröstmjölk

Snacka om att livet har tagit en helt ny vändning! För fem dagar sedan gick dagarna ut på vila, hemmapyssel, hänga med i bloggsvängen och annat självvalt myspys. Nu är det i och försig fortfarande massa myspys, men det kombineras med blöjbyten, bebisskrik och bröstmjök.
Det sistanämnda är numera överallt, troligtvis i minst grad i bebis mun och i större grad på kläder, möbler och sängkläder, samt mamma och pappa. Jag känner mig lite som en ko, aldrig trodde jag att mina tuttar skulle uppta så mycket av mitt egna fokus och att mina tankar skulle läggas så mycket på mjölk.

Har heller inte haft minsta tid till datoranvändning eller bildredigering, så ni får ha tålamod med bloggen just nu. Älskar verkligen att dela med mig av tankar, känslor och dagliga ting här, så jag hoppas verkligen vardagen infinner sig här hemma med sovpauser och mer rutinerad amning så jag får lite mer tid över för mig själv. Men nu får min fågelunge all uppmärksamhet och allt annat får vara på pause.
Trots en lite tuff start så är hon ju bara det häftigaste som någonsin skett mig!  

Publicerat i Bebis / Familj
Kommentarer (2) Follow