Gotland i mitt hjärta!

Jag ligger just nu på sängen och försöker frenetiskt ha ihjäl en fluga som ihärdigt svärmar runt mitt ansikte. Flugan har definitivt övertaget och tänker inte bli dräpt i första taget. Precis utanför vårt fönster bräker fåren. Så är livet på landet. Vi kom till Gotland i söndagskväll och passerar nu halvtid av vår tid här. Fem dagar är alltför kort, men det får ses på som ett smakprov för framtida besök. Jag fantiserar ingående om hur det hade varit att köpa sig en liten lada på ön som kunde ombonas och inredas, och sedan ha det som den Möllerska släktgården. Det krävs nog mycket övertalning av Kristoffer innan det kommer till att ske. 

Nu bor vi i ett rum på Krukan, min kusin Tolles krukmakeri som ligger i Etelhem. Varje morgon går vi upp och tar oss ett morgonbad i Sigvalde som är ett träsk i närheten, innan det att frukost och kaffe intas vid det lilla cafeet här. Igår kväll drejade vi oss varsin kruka, fast Kristoffers bar en tydlig prägel av en filskål. Det är ju just så här man alltid borde avnjuta sina somrar. Vi har badat också och det är jättevarmt på dagarna, nästan så att man klagar fast man vet att man aldrig har lov att klaga över varma, fina sommardagar i Sverige.
Kristoffer hoppar från hopptornet i Sigvalde träsk. 
Jag poserar vant vid en rauk på Ljugarn. Här badade vi också och låg på kalkstenarna och solade oss. Inte stor skillnad mellan Gotland och vilken medelhavsstrand som helst.
Utsikt över havet från stranden på Ljugarn.

Ikväll ska vi äta grillmat med min faster utanför hennes husbil som också står parkerad här på Krukan. Sedan ska ett band spela jazz uppe i ladan, så vi tänkte lyssna på det efteråt. Imorgon är vår sista heldag här och då tänkte vi utforska norra delen av ön. Sedan på fredag bär det av tillbaka till Stockholm och en sista vecka med semester där! 

Publicerat i