Första semesterveckan avklarad!

Idag körde vi hem från Hvaler efter en veckas vistelse. Vi lämnade av Mathea hos sin mamma och nu är det bara för oss att packa om väskorna, för imorgon är det roadtrip över till östkusten som gäller. Vi ska ta båten till Gotland från Nynäshamn vid sex-tiden, så det blir att stå upp tidigt och spendera hela dagen i bilen. Långa bilturer kan vara mysigt tycker jag, bara jag och Kristoffer flera timmar inlåsta på vägen tillsammans. Är ju sådana tillfällen man får passa på att prata känslor och tankar med sin kille i flera flera timmar och eftersom han är fast där han sitter kan han inte göra så mycket annat än att prata tillbaka. Mohahaha, som ett gisslansdrama ungefär. 
 
Längtar verkligen som en galen till Gotland nu. Har inte varit där på flera år, och framförallt har Kristoffer aldrig varit där, så jag ser så himla mycket fram emot att visa han mitt Gotland. Som vanligt har jag varit lite seg på researchfronten, hade nämligen planer om att själv få se lite nytt. Men vi tar det som det kommer och mysigt får vi det oavsett. Jag får inte planera upp för mycket heller, eftersom jag märker att min kropp inte längre accepterar ett för högt tempo. Bäckenet har börjat göra sig till känna passande nog till semestern och jag får sammandragningar från och till. Utöver det har ju magen börjat puta ganska mycket och den extra vikten märks i kroppen. Jag börjar känna mig en god del tyngre. Men njuter fortfarande av att vara gravid, har inget stort att klaga på. Det är bara att lyssna på kroppen och hålla sig i det tempot som fungerar långsiktigt. Det som också är bra med semester är ju att man kan låta sig själv vila trots att det är dag och solen skiner. Det ska bli spännande att se hur jag mår om ytterligare två veckor när jag ska tillbaka till jobbet, om jag klarar av timmarna stående i butiken. Men inga mer tankar på det nu, nu är det ju ledighet som gäller! 
 
Här kommer lite mer bilder från veckan på Hvaler!
På måndagen åkte vi båt med farfar, Kristin och hennes döttrar ut på en liten holme där vi grillade korv, solade och badade. Det var lite molnigt på huvudön, men när vi kom ut på holmen var det både sol och varmt. Jag vågade mig i vattnet från båtstegen en gång, men Mathea hade klart bestämt sig för att hon inte skulle bada i år. Pappa badade såklart flera gånger. 
Mathea tar kort på min växande mage. Det är inte många av mina gamla kläder som sitter bra längre, detta linnet till exempel. Byxorna köpte Kristoffer i Strömstad åt mig, eftersom det var en av de få dagarna solen inte värmde och jag hade satt på mig för lite kläder. De här ser jag mig själv bo i under resten av sommaren, så himla sköna! 
Världens finaste Mathea med ett växande antal fräknar i ansiktet. För min del hoppas jag att hela vår familj ärver Kristoffers fräkne- och rödinggener, för fräknar kan ju vara bland det vackraste som finns. Jag har inga alls själv, om man inte tittat med förstorningsglas på näsan, då kanske man finner ett par med lite tur. Matheas fräknesamling ökar varje år. Det finns inget finare. 
En av de sista dagarna vi hade på Hvaler tog jag och Kristoffer båten ut på kvällen och la i krabbeburar på havet. Dagen efter tog vi med oss Mathea ut i båten och drog upp burarna. Två krabbor hade vi fått, och de döpte vi till Måns och Mia. Därefter la vi Måns och Mia i en stor kastrull med kokande havsvatten och gjorde dem till lunch. Stackars krabbor, kan inte vara lätt liv att dela den här världen med hungriga människor. Till slut åker man dit. 
 Mathea tittar nyfiket på krabborna innan de blir till lunchmat till en hungrig pappa Arntzen. 

Det var en fin Hvalervecka i år igen, med det bästa avslutet jag någonsin hade kunnat drömma om. Det är fortfarande lite av en dröm faktiskt. Men det är en helt annan historia <3. Nu ska jag skriva packningslista så allt vi behöver med oss på nästa resa hamnar ned i väskan. 
 
Love and Peace and all that!