En fin helg

Som alltid går helgerna med Mathea alltför fort förbi. Ibland känns det som om de dagar utan henne bara är en lång väntan på att hon ska komma tillbaka, och de dagar vi får med henne går på snabbspolning, innan man vet ordet av är det måndag igen. Och så är rutinen, man längtar, sen får man verkligen ligga i att ge och få kärlek innan det är över igen. Det som är positivt är att vi passar på att riktigt mysa och gosa när hon är här. Känner mig upptankad på kärlek och mys idag. Det fina är att hon är en kramig tjej, när jag och Kristoffer står och håller om varandra kommer hon alltid fram till oss och ska komma upp och mysa. Så har vi en familjekosstund tillsammans, där vi alla pussar och kramar varandra. Det är nog sånt man kommer minnas när Mathea blir äldre, och det är sånt som kommer vara beviset på att man haft ett fint liv. 
 
I helgen har vi tagit det lugnt och varit hemma och lagat massa seriös mat. Efter att ha läst bloggar och på facebook har jag insett att pulled pork är den nya trendmaten i Sverige. Därför var jag ju tvungen att prova! När vi var i Sverige köpte vi svinkotletter som jag la in i ugnen i fyra timmar dränkt med barbequesås. Så åt vi det med grönsaker i pitabröd. Det blev som en variant av Tacos ungefär, en bra fredagsmåltid! 
Fredagsmys med Pulled Pork. Denna rätt kan jag definitivt tänka mig att laga igen!
 
Har också cravat semlor den sista tiden. Även fast den officiella semmeldagen inte är förrän i mars (om jag minns rätt?) så har det bloggats mycket om semlor den sista tiden. Så för att stilla mitt behov av svensk matkultur, så stannade jag och Mathea hemma från dagis och skola i fredags för att baka. Jag blir alltid lite besviken när jag äter semlor, för det är ju så mäktigt att det inte finns en endaste chans i världen att äta upp en hel en. Men nu är det i alla fall gjort, och behöver inte mer semlor nu förrän nästa år igen. 
 
Serverades med varm mjölk. Såklart var de mjölkfria. Köpte mjölkfri vispgrädde i Sverige. En stor fördel med att handla i Sverige är också det fantastiska utbudet på mjölkfria produkter! Mathea tyckte nog inte semlor var den största hitten, men det var ändå kul att få introducera lite svenska traditioner. Bättre än blodpudding tyckte hon i alla fall... 
 
Så var det som sagt måndag igen och tillbaka till jobb och skola. Jag var förresten hos optikern i helgen och måste skaffa mig läsglasögon. Bevis på att man blivit gammal? Är ju i alla fall en god förklaring på min ständiga huvudvärk. Så mycket som jag sitter vid datorn är det inte konstigt att huvudet gör ont med +1.0 på ena ögat, +0,75 på andra samt brytningsfel... Så innan jobbet idag ska jag också sticka inom optikern för att beställa ett par briller som jag har tagit med mig hem och provat! Så ska jag bli diciplinerad i att använda dem sen också, eftersom det kostar en halv förmögenhet i det här landet med synundersökning och allt som hör till!
Publicerat i Familj