Shoppa loss!

Sista tiden har jag lagt mindre fokus på att köpa inredning och mer fokus på annat. Något som kommer med att bo i den norska svensson-idyllen är ju allt tjat om natur; östmarka hit och nordmarka dit. Vi har ju turen att bo granne med en stor skog. Mitt problem med detta är min ovilja att köpa fula, praktiska outfits att bruka i skogsmiljö. Jag vill liksom inte lägga pengar på att äga ett par fjällkängor med snörning och välbyggda sulor. Detta skär sig kraftigt med Kristoffers ovilja att bli sett med någon i Doctor Marten's, strumpbyxor och pälsjacka inne i skogen. Så efter mycket magont och diskussion på hemmaplan gick jag och köpte mig en gyllende medelväg, ett par stora, klumpiga vinterskor. Haha tänkte jag, tills jag kom hem, drog på mig dem och insåg att det ser ut som ett par moonboots, som jag förövrigt ägde under en svag period i mitt liv på gymnasiet. Jag ser ju MONGO ut i dem, speciellt när jag matchar dem med just strumpbyxor och pälsjacka. Menmen, vad gör man inte för den norska Svensson-idyllen...
 
Igår tog jag och Kristoffer oss en Harry-tur till Sverige för att storhandla billigmat. Tji fick vi, för kronorna är så lika nu så det nästan är läskigt. Tjänade kanske en hundralapp på de tvåtusen vi gjorde av med. Men Kris blev glad, för han fick köpa massor med lyxöl, något som alltid kommer vara billigare på min sida av gränsen. Så nu har vi i alla fall en kyl full med goood mat, några kilo med kött i frysen. Jag blir ju allt lite mallig när jag öppnar kylen, ser alla godsaker och känner nationalismen spira inom mig. Så mycket gott hade ju aldrig norrmännen haft om det inte vore för den fantastiska svenskhandeln. Ni kan ha oljan liksom, vi har Svinesund, HA!
Både blodpudding och falukorv har vi inhandlat. Jag tror nog att min Sverigesaknad var extra stor denna gången, eftersom så många klassiker fick följa med hem. 
Publicerat i