En simtur hos farmor.

I söndags var vi på besök hos farmor och tog oss en simtur innan middag. Väldigt praktiskt med en farmor med bassäng i källaren!
Mathea vill fortfarande inte ge upp sin badring i utbyte mot simpuffar. Inte förrän hon är sex år säger hon. Vi får väl hoppas att hon börjar simma innan dess. Ben- och armrörelserna sitter som de ska!
Mathea och pappa simmar <3
Publicerat i Barn / Familj
Kommentarer (1) Follow

En fin helg

Som alltid går helgerna med Mathea alltför fort förbi. Ibland känns det som om de dagar utan henne bara är en lång väntan på att hon ska komma tillbaka, och de dagar vi får med henne går på snabbspolning, innan man vet ordet av är det måndag igen. Och så är rutinen, man längtar, sen får man verkligen ligga i att ge och få kärlek innan det är över igen. Det som är positivt är att vi passar på att riktigt mysa och gosa när hon är här. Känner mig upptankad på kärlek och mys idag. Det fina är att hon är en kramig tjej, när jag och Kristoffer står och håller om varandra kommer hon alltid fram till oss och ska komma upp och mysa. Så har vi en familjekosstund tillsammans, där vi alla pussar och kramar varandra. Det är nog sånt man kommer minnas när Mathea blir äldre, och det är sånt som kommer vara beviset på att man haft ett fint liv. 
 
I helgen har vi tagit det lugnt och varit hemma och lagat massa seriös mat. Efter att ha läst bloggar och på facebook har jag insett att pulled pork är den nya trendmaten i Sverige. Därför var jag ju tvungen att prova! När vi var i Sverige köpte vi svinkotletter som jag la in i ugnen i fyra timmar dränkt med barbequesås. Så åt vi det med grönsaker i pitabröd. Det blev som en variant av Tacos ungefär, en bra fredagsmåltid! 
Fredagsmys med Pulled Pork. Denna rätt kan jag definitivt tänka mig att laga igen!
 
Har också cravat semlor den sista tiden. Även fast den officiella semmeldagen inte är förrän i mars (om jag minns rätt?) så har det bloggats mycket om semlor den sista tiden. Så för att stilla mitt behov av svensk matkultur, så stannade jag och Mathea hemma från dagis och skola i fredags för att baka. Jag blir alltid lite besviken när jag äter semlor, för det är ju så mäktigt att det inte finns en endaste chans i världen att äta upp en hel en. Men nu är det i alla fall gjort, och behöver inte mer semlor nu förrän nästa år igen. 
 
Serverades med varm mjölk. Såklart var de mjölkfria. Köpte mjölkfri vispgrädde i Sverige. En stor fördel med att handla i Sverige är också det fantastiska utbudet på mjölkfria produkter! Mathea tyckte nog inte semlor var den största hitten, men det var ändå kul att få introducera lite svenska traditioner. Bättre än blodpudding tyckte hon i alla fall... 
 
Så var det som sagt måndag igen och tillbaka till jobb och skola. Jag var förresten hos optikern i helgen och måste skaffa mig läsglasögon. Bevis på att man blivit gammal? Är ju i alla fall en god förklaring på min ständiga huvudvärk. Så mycket som jag sitter vid datorn är det inte konstigt att huvudet gör ont med +1.0 på ena ögat, +0,75 på andra samt brytningsfel... Så innan jobbet idag ska jag också sticka inom optikern för att beställa ett par briller som jag har tagit med mig hem och provat! Så ska jag bli diciplinerad i att använda dem sen också, eftersom det kostar en halv förmögenhet i det här landet med synundersökning och allt som hör till!
Publicerat i Familj
Kommentarer (0) Follow

Shoppa loss!

Sista tiden har jag lagt mindre fokus på att köpa inredning och mer fokus på annat. Något som kommer med att bo i den norska svensson-idyllen är ju allt tjat om natur; östmarka hit och nordmarka dit. Vi har ju turen att bo granne med en stor skog. Mitt problem med detta är min ovilja att köpa fula, praktiska outfits att bruka i skogsmiljö. Jag vill liksom inte lägga pengar på att äga ett par fjällkängor med snörning och välbyggda sulor. Detta skär sig kraftigt med Kristoffers ovilja att bli sett med någon i Doctor Marten's, strumpbyxor och pälsjacka inne i skogen. Så efter mycket magont och diskussion på hemmaplan gick jag och köpte mig en gyllende medelväg, ett par stora, klumpiga vinterskor. Haha tänkte jag, tills jag kom hem, drog på mig dem och insåg att det ser ut som ett par moonboots, som jag förövrigt ägde under en svag period i mitt liv på gymnasiet. Jag ser ju MONGO ut i dem, speciellt när jag matchar dem med just strumpbyxor och pälsjacka. Menmen, vad gör man inte för den norska Svensson-idyllen...
 
Igår tog jag och Kristoffer oss en Harry-tur till Sverige för att storhandla billigmat. Tji fick vi, för kronorna är så lika nu så det nästan är läskigt. Tjänade kanske en hundralapp på de tvåtusen vi gjorde av med. Men Kris blev glad, för han fick köpa massor med lyxöl, något som alltid kommer vara billigare på min sida av gränsen. Så nu har vi i alla fall en kyl full med goood mat, några kilo med kött i frysen. Jag blir ju allt lite mallig när jag öppnar kylen, ser alla godsaker och känner nationalismen spira inom mig. Så mycket gott hade ju aldrig norrmännen haft om det inte vore för den fantastiska svenskhandeln. Ni kan ha oljan liksom, vi har Svinesund, HA!
Både blodpudding och falukorv har vi inhandlat. Jag tror nog att min Sverigesaknad var extra stor denna gången, eftersom så många klassiker fick följa med hem. 
Publicerat i
Kommentarer (0) Follow