Att måla i mintgrönt!

Ett av veckans projekt har varit att måla om ett trancherbord som vi tagit med från Kris hytta på Hvaler. Det var träfärgat och det kan tänkas att det är Kris farfar som har snickrat bordet. Det var lite intetsägande och tråkigt som det såg ut, så jag bestämde mig för att måla det i en färgglad färg! Gick i gula och lila tankar först, men till slut landade det på mintgrönt. Hade ju i bakhuvudet att jag ville visa upp mitt alster här på blöggen, så tog lite bilder under målningsprocessen meeen... De lyckades jag ju radera från kameran lagom till att jag var färdig! Typiskt, men så kan det gå! Här är i alla fall resultatet, mycket nöjd faktiskt. Tycker det blev en kul möbel, som säkert kommer passa in i källaren när den är klar. Tänkte att det skulle få bli tv-bordet där nere. De två våningarna vi bor på nu har nästan bara vita möbler och väldigt "ren" stil, så jag tänkte att källaren kunde bli lite mer lekfull med fler färger och där jag kan våga lite. 
Tills källaren är klar får trancherbordet fungera som blomsterbord och stå under stringhyllan vi satt upp i köksdelen. Står fint där också! 
 
Nu har jag genomfört alla pysselprojekt jag hade inplanerat, så måste ju komma på något nytt som jag kan fixa med. Det kliar ju i fingrarna efter pyssel just nu och jag tror att det kommer med graviditeten, att boa är något gravidingar snackar om. Kanske det blir att sy ett babynest? Eller måla om lite fler möbler i chockfärger. Vi får se vad som faller mig in! 
Publicerat i DIY / Inredning / Inspiration
Kommentarer (0) Follow

Babybox!

Idag har jag varit ledig och fått gjort ungefär INGENTING! Hade planer om att städa klart i huset och få saker gjort, men efter att jag stigit upp vid nio-tiden, så gick jag och la mig på soffan igen vid tolv, för jag kände mig bara inte tillräkligt utvilad. Sen sov jag en ny runda fram till två-tiden, då jag insåg att Kris skulle komma hem inom några timmar och upptäcka att jag varit lat hela dagen. Då fick jag i alla fall till att måla klart tv-bänken jag håller på med, samt gå ner till butiken och köpa middagsmat. 
 
När jag väl var på butiken bestämde jag mig för att också gå till Apotek1 för att a) köpa sugtabletter mot halsbränna som blivit min nya bästa vän och b) hämta ut en gratis babybox! Det är en box som innehåller massa smaskigt man som kommande mamma kan behöva till sig själv och sitt barn! Gratis är alltid gott och det var en del riktigt trevliga grejer i boxen, som söta sockor från Lindex och kupong på 30% på alla barnkläder, våtservetter, sinkpasta och hennes första blöjor! Som skulle passa Matheas dockor utan problem, so tiny! Kan inte fatta att allt ska vara så litet, kommer hon verkligen vara det också? Ja, det verkar så om man ska lite på kläderna och blöjorna till nyfödda. Liknande babybox kan man också hämta ut på Vitus Apotek, Rimi och man kan även beställa från Libero! Så det ska jag nog också göra, jag menar, man kan ju inte få nog av gratisprodukter! Det enda man måste göra är att skriva in sig på hemsidan till Apotek1, Vitusapotek och Rimi för att få hämta ut grejerna!
Alla gogrejer som kom med babyboxen! 

Så det är ungefär vad jag gjort idag... Och att Kris fick färdiglagad middag då han kom hem. Så lite duktig har jag i alla fall varit! <3
Publicerat i Bebis / Graviditet
Kommentarer (3) Follow

Dags för att gnälla lite!

Nu tog det helt plötsligt stopp. Allt det som har varit mysigt och trevligt med graviditeten har ersatts av revbenssparkar och kramper här och där. För min del går en sliten kropp alltid in på psyket. Jag blir rätt
P I S S E D faktiskt, varför kan ja inte bara få vara pigg och glad? Svaret är ju: För du ville ha en unge, Johanna. Takes a certain amount of sacrifises... Jag är som en liten bortskämd snorunge med min perfekta graviditet, har ju mått så fint så länge! Inte hade det varit hållbart att promenera in på förlossningen i samma goda form som jag varit tills nu, någonstans var det ju tvunget att vända. Och kanske är den tiden här nu? Förutom att revbenen är utsatt för en kontinuerlig misshandel, så vill jag också gärna klaga lite på att det sträcker på sidorna och värk i nedre delen av ryggen. Och ont i höfterna. Men mest vill jag nog klaga på att jag känner mig på uruselt humör, och vaknar aldrig utvilad längre. Och det där med att gråta, herregud. Bara jag känner efter det minsta lilla så kommer tårarna som hos ett litet barn, men jag behöver inte ens slå mig och ingen behöver vara dum. Det räcker liksom med att jag visualiserar att jag slår mig, eller tänker på att jag kanske känner mig lite ledsen. Jag gråter typ proaktivt. Som tur var håller oftast inte gråtandet på mer än två minuter, sen har jag fått tillfredställt mitt gråtbehov. 
 
Idag är både jag och Kris hemma. Han har tagit ledigt för att börja bygga i källaren. Det är renovering all over again, men som tur är är källaren bara 20 kvadratmeter. Ingenting jämfört med de tidigare åttiosex som vi gjorde med resten av huset. Jag hade som plan att städa, men det är verkligen inte lätt när man tycker synd om sig själv. Tog en tur till Alnabru och handlade färg till en tvbänk jag ska måla om, samt köpte bebiskläder på 70% på barnas hus Outlet i Kalbakken (för alla Oslomammor måste jag bara tipsa, åk dit innan veckans slut för då stänger butiken och de har verklige allt man behöver av ytterkläder till barn på superrea!)... Sånt blir man ju i alla fall väldigt glad av! Sen slängde jag ihop en pizza till lunch när jag kom hem. Pizza blir man också glad av!
Dessa tre fick jag för tvåhundra kroners! Känns ju inte alls så illa. Lite större storlekar är det jag ser på nu, då korgarna är helt smockfulla med kläder till nyfödding. Men jag försöker ändå begränsa mina inköp, eftersom jag tänker att man säkert får en del när hon är här, plus att min syster säkert har lite mer jag kan få låna av Alma om jag skulle behöva det. 
Det här är lunchpizzan jag slängde ihop till mig och Kris när jag kom hem. Hemlagat tortillabröd med hemlagad tomatsås, mozarella ända från Strömstad, coctailtomatoes och basilika. Yummy!
 
Nej, men om man skulle ta tag i dagen och städa lite. Så blir jag nöjd med mig själv sen! Blir kanske att grunda tv-möbeln också, så jag kan måla den en gång till imorgon. Yesyes, så blire.
Publicerat i Bebis / Graviditet / Vardag
Kommentarer (0) Follow