Moving forward...

Igår sa jag åt min sambo att han inte skulle ställa klockan för våra slitna kroppar behövde sova ut. Och det gjorde vi. Till halv nio, sen sprätte Kristoffer upp i ett brak, för mer tyckte inte han vi förtjänade att sova. Så drog vi till huset. I bilen uttryckte han en munterhet för att han ändå första gången PÅ TVÅ MÅNADER låtit sig själv sova ut så länge på morgonen. Hmm. Det är ju förkastligt att vi kan kalla oss själva deltids-barnlösa, men ändå beter oss som ett par überrutinerade småbarnsföräldrar. Eller, jag har hört att även gamlingar har svårt för sovmorgonar. Jag hann ju inte ens säga adjö till min praktfulla ungdom, den försvann på ett blink och nu kommer den för evigt att vara saknad...
 
Jag försöker frenetiskt fota bra bilder som visar framsteg i vårt byggande. Alla ser ju ut såhär, bara massa regelverk och ingenting som antyder att det är någon slags ordning på väggarna. Men det är det. Den här övervåningen består faktiskt av fyra välskapta rum, som numera också har pyntats med diverse elektriska devices. Vet inte vad proffsspråket kallar det, men ni fattar?! Även rörmokaren har varit på plats, så förhoppningsvis slutar huset upp med två toaletter och rinnande vatten! Vilken dröm...!
 
Ja, ungefär samma sak på den här bilden. Fast från en annan vinkel!
 
Nedervåningen. Här ser ni vårt framtida kök och vår minitoalett. Gud vet att jag är lycklig för att saker går framåt. Åter igen levererar Kristoffers grymma kontakter. Denna gång är det elektrikern som gjort mig lycklig i själen, eftersom vi snart både har downlights och ljusbrytare i huset! Och säkert massa andra braiga saker också, för vem vet vad elektriker lyckas trolla till.
 
Jag lämnade boysen sådär vid tolvsnåret för att dra ner på stan tillsammans med Mylene och lilla Vilja för lite välbehövd kvalletid bara vi tjejer. Mitt stora mål för dagen var att dra in på Bolia för att ÄNTLIGEN beställa vår soffa som jag dreglat över i sisådär två månader. Sparbössan följde med och poff sa det, så var vår lilla finn.no-förmögenhet inkasserat på danskt konto. 13 november blir scandinaviasoffa samt puff inflyttade hos oss på Stordamveien.
 
Jag, Mylene och Vilja började med lunch på Olivia, för att sedan spendera runt tre timmar åt fönstershoppande och framtidsplanerade av bostad samt barnklädsel. Dagen blev tillbringad precis så som en lördag borde tillbringas i gott sälskap. Helt perfekt. 

Ligger nu nedkrypen under täcket i sängen. Var så smart att jag lyckades lura iväg kärasten på öldrickande med guttaboysen så jag själv i fred och ro kan se det senaste avsnittet av SOA. Vi kvinnor och vår masterhjärnor, jag säger då det.
Publicerat i Hemma hos oss / Inredning
Kommentarer (1) Follow

Fredag!

Gooood fredag! Idag,

1. Vaknade jag av en bomb som gick av, eller rättare sagt en förbannad pojkvän som hade försovit sig, bonglade och bankade för att sedan försvinna som ett åskmoln ur sikte. Under tiden insåg jag att jag blivit förkyld..

2. Lagade jag speltpizza på lomper (norsk grej, men det är tunna potatisbröd) till frukost i brist på annat. Blir nog en klassiker.

3. Försöker jag komma någonvart med min arbetsrättsuppsats, men blir mer facebook än läsning av lagar.

4. Blir det våfflor på jobbet, med jordgubbssylt! Ska också jobba med min nya favorit Torunn. Gillar verkligen mitt jobb, speciellt på fredagar! 

Heeeejee bloggen, såhär såg jag ut på bussen imorse! Så glad så!

Och efter idag kommer det bli en toppenhelg! Jag lovar!
Publicerat i
Kommentarer (0) Follow

Hörselskydden!

Det kändes nästan som en kärlekshandling när Kristoffer lät mig ha hörselskydden igår. Och det kan ju vara bästa uppfinningen ever. Förutom att det stängde ute världens alla ljud så var jag ju väldigt snygg i dem, eller?? Vanligtvis dör mina öron varje gång spikpistolen går av, men för första gången på länge kändes det inte som jag skulle få hörselskada eller tinitus efter en jobbsession!

Här i kombination med ett par skyddsbriller som min sambo inte alls passar mig. Jag förstår ingenting... 

När vi kom till huset igår kändes alls lite småjobbigt, taket skulle läktas och vi fick först inte upp något bra tempo. Vi var på lite krassa humör båda två. Lösning?! Få upp blodsockret med take-away indiskt! Efter måltiden gick allt mycket bättre och taket blev klart under kvällen! 

Idag är det onsdag vilket betyder Mathea-tid och inget jobbande i huset! 

Publicerat i Hemma hos oss
Kommentarer (0) Follow