Lampor

Jag har fått in en del klagomål på att jag inte skrivit på länge. Sånt gör mig ju väldans glad, att människor är spända på och intresserade av hur det går för oss! Orsaken till att jag inte skrivit på länge är helt enkelt att jag just nu är väldigt ostolt över röran som befinner sig i vårt lilla hus! Bombnedslag AB! Brist på förvaring tar ut sin rätt, ALLT ligger på golvet. Eller i soffan och i sängar. Men mest på golvet. Detta låter säkert bekant för alla som känner mig. Nu mina vänner tar jag faktiskt tillfället i akt och skyller på förvaringsbrist och inte bara på mitt ingrodda Johanna Birgitta Veronica Möller-beteende. Men ja, när vi väl har fått in garderober och byråer och det fortfarande ligger grejer på golvet, då kan vi alla skylla på mig. 
 
Hurni det börjar ändå, trots röra, bli fint här. Jag känner mig nöjd och glad över det vi har lyckats åstadkomma hittills. Det är lite sjukt hur allt började med några handgjorda ritningar och slutade med det här. Det är lite som en dröm faktiskt. Det är fint att tänka att det är här vi ska bo. Tills vi växer ur det eller tills Kristoffer bara så gääärna vill bygga ett större hus till oss (önsketänkande?). Det är kanske lite stört att vi inte ens är klara med allt här, på långa vägar, och vi börjar prata om nästa projekt. Inte i form av ett nytt hus, men i form av en källare och kanske också ett förråd på utsidan. Sånt får i alla fall vänta till sommaren. Våra plånböcker är som öppna blödande sår efter detta projekt, så de ska i alla fall få lite tid att läka till sig först! 
 
Eftersom jag känner mig ganska ovillig till att visa upp vårt o-organiserade kaos här hemma får det bli en liten titt på lamporna vi nu fått upp! 
Hög mysfaktor på vårt sovrum. Dessa  som heter Halo, köpte jag på Åhlens för 179,- styck och jag tycker de är superduperfina och passar bra i sovrummet. Blir värsta Barry White-ljuset när de är neddimmrade. Köpt extra stora glödlampor att ha i också, för med mindre lampor såg det så fjuttigt ut. 
På gästrummet köpte jag fina Ranarp från Ikea för 249,- efter att alla inredningsbloggar jag blivit besatt av skrivit massa om den. Den har en ganska liten skärm så den passar bra in på vårt minirum. Det ser lite löjligt ut att sladden är sådär ca en decimeter lång, och Kristoffer ändå slår huvudet i den när han är där inne. Men ska man ha det fint får man lida lite pin, eller hur?
 
Matheas rum har samma DIY-lampa som hon hade i sitt gamla rum. Den ser lite sne och hemmagjord ut, men jag tycker den är söt och numera matchas den dessutom med en sänghimmel. Den enda taklampan som vi får använding av av dem vi tog med, de andra blir för stora för snetaket på övervåningen. Nöjd att denna kunde få plats i alla fall. 
 
Våra superlyxiga LED-spottar på sovrummet. Totalt har vi runt trettio spottar i hela huset, och de är både fina att titta på och energisparande (5watt/styck). Vi valde vitt för att de smälter bra in när de inte är på och passar den övriga minimalistiska stilen vi kör på här hemma! 
 
Målet till veckan som kommer är att få klart köket, Herr Byggingenjör och hans vän Herr Köksmontör står där nede och skruvar ihop det just nu. På tisdag kommer vitvarorna, så snart kan vi börja laga mat här hemma! Yay! Som jag har längtat!