Stockholm here we come!

Mathea vaknade vid halv sju imorse, överexalterad och kunde verkligen inte fortsätta sova. Nej, här skulle det packas och donas innan flygturen till Stockholm. Eget pass har hon fått, och den egna resväskan skulle ju fyllas också. Med kläder och klänningar, smink och nagellack. Och böcker, kos, barbie, mjukisdjursråtta (?!) och diverse andra leksaker som absolut skulle med. Mysigt att se henne så spänd och glad! 
Jag är också spänd och glad, över att få komma hem till min familj igen. Det känns som det var så längesen. Har inte sett pappa sen i september, alldeles för längesen! Ska bli mysigt. Så ska vi också vara med på 1a advent med hela Lidénsläkten. Det var flera år sen jag var med sist, så det ser jag verkligen fram emot. Men framförallt åker vi hem för att fira Alma som hunnit bli ett år. Hon ska ha kalas på lördagen och vi måste hinna packa in hennes present innan vi åker till flygplatsen! 
 
Ligger just nu och slappar på soffan, har redan börjat minisemestern. Mathea är uppe på sitt rum och leker, det är fint att hon har en egen plats där hon kan bara vara och använda sin fantasi och ha det bra. Hon pratat mycket med sig själv just nu, är i sin egen värld. Det tycker jag är fint och det påminner mig om mig själv när jag var liten, jag var ofta i min egen lilla värld (det är jag nog fortfarande?) Dags för mig att stiga upp och börja packa. Detta kommer bli en fin helg!
Publicerat i Barn / Familj
Kommentarer (0) Follow

Barstolar

Köket är i full gång att bli färdigt. Vi känner oss nog rätt så nöjda med det framskridande resultatet. Det blir ett U-format kök med en barbänk. Alltså betyder det att vi måste införskaffa oss barstolar. Jag har hittat tre som jag gillar i olika stil. 
 
Beaver Low barstol från Bolia. Kostar baaara 2299 kr styck. Olämpen med att kolla runt för mycket, hittar ju alla dessa dyra grejer som hamnar i min hjärna och jag aldrig kan släppa. Sjukt fin, hade varit perfect om den inte hade varit så nedrans dyr. Blir en no-go och en önskedröm!
Alternativ nummer två är denna från Living, Zarra barstol för 1795 per styck. Finns i grå och det hade varit fint, men kanske är även denna lite i det dyraste laget för oss... We'll see...
Sista alternativet är denna som heter Senze och är från Bohus. Känns lite "förra året" i stilen, men ett rimligt pris (899,-) och kan ändå passa bra.
 
Köket blir nog färdigt till helgen, för först på fredag kommer rörläggaren. Vi åker bort på mini-semester till Stockholm i helgen. Ska bli skönt med en liten pause och att få andas lite Stockholm-luft över en helg. Alma ska fira sin ettårsdag och vi ska även på adventsträff hos morbror. Längtar så!
Publicerat i Inredning / Inspiration
Kommentarer (0) Follow

Lampor

Jag har fått in en del klagomål på att jag inte skrivit på länge. Sånt gör mig ju väldans glad, att människor är spända på och intresserade av hur det går för oss! Orsaken till att jag inte skrivit på länge är helt enkelt att jag just nu är väldigt ostolt över röran som befinner sig i vårt lilla hus! Bombnedslag AB! Brist på förvaring tar ut sin rätt, ALLT ligger på golvet. Eller i soffan och i sängar. Men mest på golvet. Detta låter säkert bekant för alla som känner mig. Nu mina vänner tar jag faktiskt tillfället i akt och skyller på förvaringsbrist och inte bara på mitt ingrodda Johanna Birgitta Veronica Möller-beteende. Men ja, när vi väl har fått in garderober och byråer och det fortfarande ligger grejer på golvet, då kan vi alla skylla på mig. 
 
Hurni det börjar ändå, trots röra, bli fint här. Jag känner mig nöjd och glad över det vi har lyckats åstadkomma hittills. Det är lite sjukt hur allt började med några handgjorda ritningar och slutade med det här. Det är lite som en dröm faktiskt. Det är fint att tänka att det är här vi ska bo. Tills vi växer ur det eller tills Kristoffer bara så gääärna vill bygga ett större hus till oss (önsketänkande?). Det är kanske lite stört att vi inte ens är klara med allt här, på långa vägar, och vi börjar prata om nästa projekt. Inte i form av ett nytt hus, men i form av en källare och kanske också ett förråd på utsidan. Sånt får i alla fall vänta till sommaren. Våra plånböcker är som öppna blödande sår efter detta projekt, så de ska i alla fall få lite tid att läka till sig först! 
 
Eftersom jag känner mig ganska ovillig till att visa upp vårt o-organiserade kaos här hemma får det bli en liten titt på lamporna vi nu fått upp! 
Hög mysfaktor på vårt sovrum. Dessa  som heter Halo, köpte jag på Åhlens för 179,- styck och jag tycker de är superduperfina och passar bra i sovrummet. Blir värsta Barry White-ljuset när de är neddimmrade. Köpt extra stora glödlampor att ha i också, för med mindre lampor såg det så fjuttigt ut. 
På gästrummet köpte jag fina Ranarp från Ikea för 249,- efter att alla inredningsbloggar jag blivit besatt av skrivit massa om den. Den har en ganska liten skärm så den passar bra in på vårt minirum. Det ser lite löjligt ut att sladden är sådär ca en decimeter lång, och Kristoffer ändå slår huvudet i den när han är där inne. Men ska man ha det fint får man lida lite pin, eller hur?
 
Matheas rum har samma DIY-lampa som hon hade i sitt gamla rum. Den ser lite sne och hemmagjord ut, men jag tycker den är söt och numera matchas den dessutom med en sänghimmel. Den enda taklampan som vi får använding av av dem vi tog med, de andra blir för stora för snetaket på övervåningen. Nöjd att denna kunde få plats i alla fall. 
 
Våra superlyxiga LED-spottar på sovrummet. Totalt har vi runt trettio spottar i hela huset, och de är både fina att titta på och energisparande (5watt/styck). Vi valde vitt för att de smälter bra in när de inte är på och passar den övriga minimalistiska stilen vi kör på här hemma! 
 
Målet till veckan som kommer är att få klart köket, Herr Byggingenjör och hans vän Herr Köksmontör står där nede och skruvar ihop det just nu. På tisdag kommer vitvarorna, så snart kan vi börja laga mat här hemma! Yay! Som jag har längtat!
Publicerat i Fina saker / Hemma hos oss / Inredning / Inspiration
Kommentarer (0) Follow