Lite fåglar här och lite fåglar där!

Genom min och Kristoffers karriär som par har diverse vänner och familj gett oss fåglar att inreda vårt hem med. Dessa kommer från Designtorget och är ett litet kitchigt inslag på heminredningsfronten.
 
Två fågelkrokar har flyttat in på badet...
 
 
Tack snälla Kristin för dem. De gör verkligen hela toa-besöksupplevelsen snäppet trevligare. Det enda som fattas är fågelkvittret.
 
Och två små lovebirds har flyttat in i hallen!
Denna fick vi av ett par vänner till Kristoffer förra året vi firade födelsedagen. Jag älskar verkligen vårt lilla fågel-nyckelhus, i så pass hög grad att den absolut skulle med från Tøyen och flytta in här. Så.Himla.Fint! Kristoffer tycker fågelnyckelknippa är liiite för töntigt för hans smak, så den ena är permanent inneboende i huset. Och till för gäster! 
Publicerat i Fina saker / Inredning / Inspiration
Kommentarer (0) Follow

Önskelista julen 2013

Om en vecka är det självaste julafton! HERREGUD var hösten har helt försvunnit i ett pang, jag förstår absolut ingenting. Men samtidigt vill jag inte klaga, för det hade bara varit jobbigt om hösten hade varit lång och utdragen. Jag tror 2014 kommer bli ett bra år för mig och Kristoffer, där vi kan börja leva mer och snickra mindre. Och utnyttja allt det fina med att ha ett litet hus i närheten av skog och mark. I helgen hade vi Mathea och vi blev lite lamslagna, för första gången, av att inte bo i stan. Förut har vi ju alltid kunnat gå utanför dörren och så finns det massa saker som erbjuds, om än bara ta en fika på ett närliggande café. Så i lördags stod vi här som frågetecken och undrade vad fasen vi skulle ta oss till. Slutade med att vi drog till Alnabru-centret och jag gnällde mig till att köpa den där vinkylen vi pratat om så länge. Så nu är det förhoppningsvis på plats när brorsan kommer på besök över nyår. När han äntligen kommer hit skulle det ju vara så dumt om inte ens vinkylen var installerad och klar.
 
Har äntligen fått till ett lite julklappsönsknings-collage. Det var lite svårt att komma på vad vi nu skulle önska oss, eftersom vi fick precis ALLT och lite till av det vi ville ha till våra födelsedagar. Men när man tänker tillräkligt hårt dyker allt något upp såklart!
Whiskeyglas, dessa från Iitala för lugna fredagskvällar i soffan.Urban Vintage lookbook för inspiration att fylla hemmet med, finns på Tanum. Prydnadskuddar från Hay, Vinkaraff från Georg Jensen. 
 
Fler grejer som kan komma till nytta här hemma är soppskålar, äggkoppar, våffeljärn, gavekort på Bolia/Ikea/Illums Bolighus/Living eller liknande samt en massa massa Nespressokapslar! Nespresso går som rinnande vatten hemma hos oss, alltid efterfrågat!
 
 
Matheas önskelista består i år av gossedjur 'til you drop! Och en sminkedocka som vi redan varit å köpt till henne. Allt detta pekade hon ut när vi var på Toys 'R' Us i helgen.
 
Sen vill hon också ha pärlset som hon kan göra halsband med, barbies och smålandmöbler till dockhuset. Hon uppskattar alltid en fin klänning eller kjol såklart. Sen tycker vi vuxna att hon behöver sköyter i stl 27 och stavar till långrennskidor.
 
Mysigast av allt med julen ska ändå bli att ha ledigt och få komma hem en sväng till Sverige! Inte länge kvar alls nu!
 
Publicerat i Barn / Familj / Fina saker / Hemma hos oss / Inredning / Inspiration
Kommentarer (0) Follow

Framsteg vänner, framsteg!

På självaste lucia sitter jag nu nyligen nedlandad i soffan efter ett städmaraton som heter duga! Vi snackar alltså golvskrubbing så knäna blöder (nästan) och damsugning med förstorningsglas (nästan igen). Så nu glänser det hemma (lögn)! 

Idag var vi och hämtade våra runda vardagsrumsbord på posten, som äntligen Ellos hade fått tummen ur att sända, bara en månad senare. 
Vita i trä med svarvade ben! Det lilla är 35cm högt och 45 i omkrets, det stora 45 cm högt och om jag inte missminner mig, 65 i omkrets. De kostade tillsammans runt 900 riksdaler, inte illa pinkat va?! Beställde dem från Ellos homes nätbutik. Blivit lite av en jävel på näthandel i det sista, farliga grejer detdär.

Imorse klädde vi Mathea i lucia-outfitten. Den var väldans stor, så blir det när man är ute i dålig tid! Men hon blev söt som en påse lussekatter! 
Sydde upp sisådär 30 centimeter på klänningen och den hamnade ändå under fötterna på henne. Så blire om man endast hittar luciaklänning i storlek 140... 

Förutom städning och bordmontering idag så har jag och Mathea haft FF hemma, vilket såklart ledde till massa tjejmys. Tjejmys innebär att vi äter bara onyttiga grejer, springer runt och larvar oss och äter lite mer godis, utan att någon pappa kan stå med pekfingret å säga fyfy. Vi har också varit nede i källaren och grävt fram fler grejer att ta upp. Det finns så oändligt med grejer i vår källare, det är som pojken med guldbyxorna där nede. Jag fattar inte hur vi en gång haft plats för allt. Tøyen var ju till och med mindre än vårt nya hus! 
Såhär fint har det blivit so far. Kände behov för lite insta-cred, så denna fick hamna där! 

Och nu, veckans absoluta highlight: Sista avsnittet av Sons of Anarchy! Ida-Linn har redan varnat mig att jag kommer grina... Kanske därför klockan redan är över tolv och jag inte har börjat se det ännu. Orkar jag verkligen idag? Hmmm...


Publicerat i Hemma hos oss / Inredning / Inspiration
Kommentarer (0) Follow