Det stora isoleringskriget!

Igår så tänkte jag att jag banne mig skulle visa världen att jag kunde fixa och dona med renovering all by my-female-self! Så jag sa till Kristoffer att jag skulle åka till huset på förmiddagen och dra ut all isolering, så att vi kunde börja med att märka ut rummen när han kom från jobbet på kvällen. Så han köpte en skyddsoverall och munskydd till mig. Klockan tolv stod jag där och drog igång med att ta isolering ur väggarna. Äckelpäckel-isolering! Det kändes som att köra ner huvudet i en gammal askkopp och dansa runt! Ett mucho stort problem jag fick vad också att jag fick VÄRMESLAG av overallen och munskyddet, för tydligen skulle vädret vara en helt perfekt sommardag igår. Så jag fick stå där och riva och dra i tio minuter, för att sedan ta en tio minuters andningspause ute, och hälla i mig litervis med vatten (något som är ganska opraktiskt när man inte har toalett). Och så höll jag på tills jag inte pallade att dö värmedöden längre, kastade av mig overall och ansiktsmask och istället stod utan och fick astma samt kliattack av glasfibrerna på hela kroppen.
 
När Kristoffer kom tog han den sista väggen och vi blev i alla fall klara tillslut, även fast ja sett för mig att det skulle vara lätt som en plätt och jag skulle bli klar fort, för att sedan göra Kristoffer jätteimponerad över vad jag klarat av alldeles själv. Det blev liksom inte så glammigt och lättvindt som jag hade sett för mig. Men vi lyckade tillsammans tillslut!
 
Det här är innan jag börjar med rivningen. Alltså innan jag fått rödsprängda ögon och rinnande näsa. Klämcheckheten försvann ganska på sekunden som jag märkte vilken skitjobb jag hade gett mig in på!
 
 
Som tur var släppte isolationen lätt från taket, men när det föll ned i backen följde sedan ett jättemoln av gammalt äckligt femtioårigt damm.
 
Tror detta var ljust en gång i tiden. Tack kära dåtid för att rökning inomhus var så socialt och trevligt. 
 
Hejdå vita Converse. Förresten är Converse den sämta arbetsskon of all times. Och jag borde oavsett unna mig ett par nya när vi är färdiga med huset!
 

När isolationen var ute så kom Kristoffers kompis över och de började riva väggarna runt trappan. Vi ska flytta trappan närmare väggen och göra en u-trappa, så därför måste den gamla trappan bort. Vi ska stänga en del av trappöppningen och det ska Kris med en annan vän börja med på torsdag. Jag har verkligen valt rätt pojkvän i förhållande till hans vänner. Han har en vän till allt! Väldigt praktiskt när man ska bygga hus!
 
Öppen planlösning! Det blir bara finare och finare hemma, även fast det just nu är totalt kaos med grejer överallt! Kommer bli väldans fint tillslut :)
 
Fick mycket gjort igår i alla fall. Varje dag man får mycket gjort är en bra dag!
<3