Time for some Romance

Blir ju inte mycket tid över till fritid, direkt. Idag har jag jobbat och INNAN jobbet (alltså vid åtta-tiden på en lördagsmorgon) tog jag och Kris turen upp till huset för att köra ett lass med soppor. Tiden gick ultramegafort och nästa gång jag kollade på klockan skulle jag vara på jobbet om 20 min! Så jag fick min snälla kille till att köra mig hela vägen. Stress blev till lördagslyx!

Kom precis tillbaka till huset efter jobbet och Kris står här som jag lämnade honom och jobbar på. Nu tänker jag tvinga honom härifrån för vi har lovat varandra lite kvalletid ikväll. I form av restaurangbesök. Det härjas fortfarande på övervåningen så jag vet inte om han tog hinten att jag ville härifrån snart. Och hinna till en fin restaurang innan den stänger, alternativt innan jag hamnar i farozonen för att somna med huvet i maten.

Lite tålamod får jag nog ha ändå, över min duktiga kille som jobbar och sliter!

Den sista tiden har killarna vänt trappan och täppt igen trappöppningen, så "gången" har blivit större nede. Idag har Kristoffer satt upp något som ja skulle kalla bjälkar i taket men han kallar läktar... Är det norska eller proffsspråk? Inte vet jag! I alla fall är det en del av processen att få upp ny isolation i taket.

Nej nu vill jag att vår romantiska kvallekväll ska börja! Jag har insett stt sådant är mycket viktigt och nödvändigt i ett förhållande som mest rör sig om ett gammalt skruttigt hus. Man blir sliten av att vara husägare!

Publicerat i
Kommentarer (0) Follow

Det stora isoleringskriget!

Igår så tänkte jag att jag banne mig skulle visa världen att jag kunde fixa och dona med renovering all by my-female-self! Så jag sa till Kristoffer att jag skulle åka till huset på förmiddagen och dra ut all isolering, så att vi kunde börja med att märka ut rummen när han kom från jobbet på kvällen. Så han köpte en skyddsoverall och munskydd till mig. Klockan tolv stod jag där och drog igång med att ta isolering ur väggarna. Äckelpäckel-isolering! Det kändes som att köra ner huvudet i en gammal askkopp och dansa runt! Ett mucho stort problem jag fick vad också att jag fick VÄRMESLAG av overallen och munskyddet, för tydligen skulle vädret vara en helt perfekt sommardag igår. Så jag fick stå där och riva och dra i tio minuter, för att sedan ta en tio minuters andningspause ute, och hälla i mig litervis med vatten (något som är ganska opraktiskt när man inte har toalett). Och så höll jag på tills jag inte pallade att dö värmedöden längre, kastade av mig overall och ansiktsmask och istället stod utan och fick astma samt kliattack av glasfibrerna på hela kroppen.
 
När Kristoffer kom tog han den sista väggen och vi blev i alla fall klara tillslut, även fast ja sett för mig att det skulle vara lätt som en plätt och jag skulle bli klar fort, för att sedan göra Kristoffer jätteimponerad över vad jag klarat av alldeles själv. Det blev liksom inte så glammigt och lättvindt som jag hade sett för mig. Men vi lyckade tillsammans tillslut!
 
Det här är innan jag börjar med rivningen. Alltså innan jag fått rödsprängda ögon och rinnande näsa. Klämcheckheten försvann ganska på sekunden som jag märkte vilken skitjobb jag hade gett mig in på!
 
 
Som tur var släppte isolationen lätt från taket, men när det föll ned i backen följde sedan ett jättemoln av gammalt äckligt femtioårigt damm.
 
Tror detta var ljust en gång i tiden. Tack kära dåtid för att rökning inomhus var så socialt och trevligt. 
 
Hejdå vita Converse. Förresten är Converse den sämta arbetsskon of all times. Och jag borde oavsett unna mig ett par nya när vi är färdiga med huset!
 

När isolationen var ute så kom Kristoffers kompis över och de började riva väggarna runt trappan. Vi ska flytta trappan närmare väggen och göra en u-trappa, så därför måste den gamla trappan bort. Vi ska stänga en del av trappöppningen och det ska Kris med en annan vän börja med på torsdag. Jag har verkligen valt rätt pojkvän i förhållande till hans vänner. Han har en vän till allt! Väldigt praktiskt när man ska bygga hus!
 
Öppen planlösning! Det blir bara finare och finare hemma, även fast det just nu är totalt kaos med grejer överallt! Kommer bli väldans fint tillslut :)
 
Fick mycket gjort igår i alla fall. Varje dag man får mycket gjort är en bra dag!
<3
Publicerat i Hemma hos oss
Kommentarer (0) Follow

Gave- och interiörmässan!

Igår var jag och min härliga jobbarkompis Johanna på gave- och interiörmässan i Lilleström. Det var egentligen en mässa menad för inköpare, men vi fick biljetter av jobbet så vi drog dit för att finna lite inspiration! Mest tyckte jag det var mysigt med en liten pause från huset och att istället få gå och götta sig i inspiration tillsammans med en annan tjej som förstår sig på det där med att fantisera om ljuslyktor och pyntkuddar.
 
Jag tyckte att mycket av det som visades på mässan var sånt man sett förr. Mycket ny-retro, jordfärger- och matrial och industri-inspirerade möbler. Ganska minimalistiskt, vilket är bra för det kommer passa bra in hos oss. Jag hoppas ändå att när jag börjar hitta saker som vi ska ha i vårt hem, att jag då inte är alltför styrd av dagens trender, utan kan tänka lite mer tidlöst. Fast om jag känner mig själv rätt så blir jag ju ganska påverkad av trender, därför är det svårt att ens veta vad som man gillar för att det är en trend, och vad man gillar av sig själv. Men det är också kul att blanda gammalt och nytt, så jag ska försöka gå på en del antikbutiker och loppisar, och inte bara köpa nytt!
 
Fick med mig en del interiörmagasin hem, så nu på morgonen avnjuts kaffet med interiörtidningar! 
 
Idag ska jag jobba kväll, så det blir Kristoffer som håller på i huset. Han ska köra det sista av gamla matrial till soptippen, sista rundan tror jag blir idag! Sen är det full fokus på att få upp det nya!
 
 
Publicerat i Inredning / Inspiration
Kommentarer (0) Follow